Vijf vrachtwagens vol stof van gewelven Lebuinuskerk gezogen

  • Onderhoud
  • Reiniging
Stof op gewelven Lebuinuskerk Deventer
2 februari 2021

Brandgevaar wordt zo minder

De afgelopen weken is bovenin de Lebuinuskerk in Deventer voor zo’n 60.000 euro gestofzuigd. Het resultaat: vijf vrachtwagens vol stof en 65 zakken vol puin Er zijn dagen dat de mannen van Kooiker Zuigtechniek uit Staphorst minder bijzondere klussen klaren. Wie kan zeggen dat hij 5000 vierkante meter kerkgewelf heeft gestofzuigd?

Tussen de gewelven en het dak van een kerk zit ruimte. Bij een grote kerk zoveel ruimte dat je met gemak over de gewelven kunt klauteren. Maar niemand die er vaak komt. Ook niet in de Lebuinuskerk in Deventer. Toch is het nodig. Om te kijken of de gewelven nog gaaf zijn, of toch reparatie nodig is. En om een uitslaande stofbrand te voorkomen. ,,We kennen allemaal de beelden van de brandende Notre Dame in Parijs’’, geeft kerkrentmeester Henk van Koeveringe als voorbeeld.

Stof afzuigen Lebuinuskerk Deventer

De iconische kerk in Parijs stond in lichterlaaie. Niet gezegd dat stof daar de oorzaak was, maar stof verergert brand. ,,Een stofexplosie zou hier funest zijn’’, zegt Van Koeveringe terwijl hij over de houten bruggen klautert die boven de gewelven gemaakt zijn. ,,We hebben ook echt geëist dat de mannen die hier het werk deden aanstekers en sigaretten beneden lieten. En we hebben bijvoorbeeld overal zand staan. De meest eenvoudige manier om brand te bestrijden.”

Lees het bericht in de Stentor

Volgende
Vorige
Gewelven Lebuinuskerk in Deventer
Speciaal zuigwerk Lebuinuskerk Deventer
Stof afzuigen Lebuinuskerk Deventer
Stof op gewelven Lebuinuskerk Deventer
Stofvrije gewelven Lebuinus kerk Deventer
Stofzuigen gewelven Lebuinuskerk Deventer
Stofzuigen op hoogte Lebuinuskerk Deventer
Schoonzuigen Lebuinuskerk Deventer

Meer informatie ontvangen?

Zuig- en blaastechniek is effectief, schoon en overal inzetbaar. Wil je meer informatie ontvangen over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op.

Contact opnemen