Kabels en leidingen vrijzuigen

Kabels en leidingen vrijzuigen

Onze bodem ligt vol met kabels en leidingen. Deze zijn niet altijd even nauwkeurig in kaart gebracht. Je kunt dus niet zomaar uitgaan van de tekeningen. Om graafschade te voorkomen bij grondwerkzaamheden kun je daarom beter kabels en leidingen vrijzuigen in plaats van uitgraven. Wij werken met geavanceerde zuigwagens waarmee we veilig, snel en efficiënt kabels en leidingen bloot kunnen leggen zonder schade te veroorzaken.

Graafschade voorkomen aan kabels en leidingen

Wij werken veel in stedelijke gebieden en op industriële locaties waar veel kabels en leidingen bij elkaar komen. Bij graafwerkzaamheden loop je een serieus risico de kabels en leidingen te beschadigen. Vaak is de gevolgschade bij schade niet te overzien en lopen de kosten sterk op. Met name op kwetsbare locaties is het vrijzuigen van kabels en leidingen veel veiliger en efficiënter dan het graven met graafmachines en minigravers. De zuigwagens zijn voorzien van een zuigarm die op afstand te bedienen is. De zuigarm heeft weinig ruimte nodig. Daarom is deze vorm van graven ideaal voor het graven op plaatsen met beperkte werkruimte zoals winkelstraten en bedrijventerreinen. De zuigtechniek is ook uitermate geschikt voor het vrijzuigen van boomwortels. Wil je graafschade voorkomen aan kabels en leidingen? Bekijk dan de mogelijkheden van onze zuigtechniek.

Kabels en leidingen vrijzuigen onderstation Nijkerkerveen

Voordelen vrijzuigen kabels en leidingen

  • Geen graafschade aan kabels en leidingen
  • Minder arbeidsintensief
  • Nauwkeurig, snel en veilig
  • Bestrating blijft schoon
  • Minder overlast voor de omgeving
  • Voorkomt gevolgschade

Meer informatie ontvangen?

Meer weten over het het vrijzuigen van kabels en leidingen door middel van zuigtechniek? Neem even contact op. We leggen graag de mogelijkheden aan je uit.

Neem contact op
Volgende
Vorige
Vrijzuigen riolering Groningen
Vrijzuigen kabels en leidingen Groningen
Vrijzuigen rioleringsbuizen Groningen
Leidingen vrijzuigen onder bestaande leidingen Ulft
Schadevrij vrijzuigen van kabels en leidingen in Ulft
Vrijzuigen kabels en leidingen Ulft
Aanbrengen nieuwe leidingen in kabelsleuf Frankfurt
Kabels en leidingen vrijzuigen Frankfurt am Main
Vrijzuigen kabels en leidingen Barneveld
Schadevrij uitgraven kabels en leidingen Barneveld
Proefsleuven zuigen met minigraver Tennet Zwolle
Precisie zuigen met minigraver Tennet Zwolle
Proefsleuven zuigen Tennet Zwolle
Proefsleuven graven dmv zuigtechniek
Graven van proefsleuven voor kabels
Proefsleuven graven kabels en leidingen

Proefsleuven graven

De Kooiker Groep beheerst naast zuigtechniek ook andere disciplines, waaronder maatvoering en aanneming. We graven niet alleen kabels en leidingen uit maar doen ook de werkzaamheden die nodig zijn in voorbereiding op de graafwerkzaamheden. Om kabeltracés en leidingen in kaart te brengen graven wij ook proefsleuven. Op deze manier kunnen we graafschade en gevolgschade minimaliseren.

Graafwerkzaamheden kabels en leidingen

Het inzetten van zuigwagen bij graafwerkzaamheden aan kabels en leidingen biedt vele voordelen ten opzichte van de traditionele manier van graven. Zo gaat het vrijzuigen van kabels een leidingen zeer nauwkeurig en voorzichtig. De sleuf heeft een minimale breedte en je voorkomt graafschade. Daarnaast is het mogelijk om ook op grote afstand van de locatie nog te zuigen. Locaties die niet te bereiken zijn met een graafmachine kunnen we nog wel bereiken met onze zuigslangen. We zetten dan minigravers in om de zuigslang nauwkeurig te kunnen plaatsen. Graafwerkzaamheden aan kabels en leidingen wordt op deze manier minder risicovol en eenvoudiger. We worden regelmatig ingezet bij:

Aanleg en onderhoud stadsverwarming

Onze zuigwagen worden regelmatig ingezet voor de aanleg en renovatie van stadsverwarming. Wij zuigen de leidingen van de stadsverwarming vrij of graven wij sleuven waarin de leidingen van de stadverwarming gelegd kunnen worden. Voor de aanleg van stadsverwarming onder bestaande bouw is ruimte nodig. Zijn de kruipruimtes niet diepe genoeg?  Of is er sprake van het ontbreken van kruipruimtes? Dan graven wij kruipruimtes uit om de werkzaamheden onder de woning uit te kunnen voeren.

Vrijzuigen kabels en leidingen is geschikt voor

Het uitgraven van kabels en leidingen door middel van zuigtechniek is zeer geschikt voor het graafwerkzaamheden op kwetsbare locaties. Wij zuigen regelmatig bij:

Projecten zuigtechniek

Volgende
Vorige

Hoe werken wij het uitgraven van kabels en leidingen?

 

Offerte vrijzuigen kabels en leidingen

Wil je nauwkeurig in kaart brengen waar kabels en leidingen liggen? Graafschade en gevolgschade minimaliseren? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Alles voor een tevreden klant

Bij iedere klus voor particulier of zakelijke klant doen wij ons uiterste best om de klant tevreden te stellen. Lees hoe onze klanten onze dienstverlening ervaren.

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit ruim 20 verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een zuig- of blaasauto bij je in de buurt. Bekijk ons uitgebreide wagenpark.

Meest voorkomende diensten

Volgende
Vorige