Grondverzakking oplossen

Grondverzakking fundering oplossen

In gebieden waar veel grondverzakking plaats vindt, kunnen flinke problemen ontstaan. Zand zakt weg onder de fundering, waardoor de straat of de tuin ook verzakt en er gaten gevormd worden. Door zand te blazen kunnen we snel de grondverzakking oplossen en verdere problemen voorkomen.

Zand zakt weg onder fundering

Bij bodemdaling klinkt de grond onder een pand in. Dit kan er voor zorgen dat de fundering uiteindelijk vrij komt te liggen. Gevolg is dat het zand vanuit bijvoorbeeld de tuin onder de fundering door in de kruipruimte van de woning zakt. Hierdoor verzakt ook de bestrating of de tuin. Dus een verzakking direct naast de woning heeft vaak een andere oorzaak dan je zou verwachten. Heb je een dergelijke grondverzakking? Ons advies is om dan ook de kruipruimte eens te checken.

Grondverzakking huis oplossen

Wil je de grondverzakking (terreinverzakking) oplossen? Kooiker Zuigtechniek lost het op. Door middel van zandblazen hogen wij kruipruimtes moeiteloos op. Daarnaast brengen we een extra laag tegen de fundering aan zodat het jaren vooruit kan!

De voordelen van blaastechniek

  • Zandspuiten is een langdurige, kostenbesparende oplossing voor grondverzakkingen
  • Ook moeilijk bereikbare plaatsen bereikbaar
  • Een schoon huis en interieur
  • Geen beschadigingen aan deurposten en vloer

Kosten oplossen grondverzakking

Afhankelijk van het pand en het aantal kubieke meters zand dat geblazen moet worden, berekenen wij een passende prijs om bodemverzakking op te lossen. Je kunt vrijblijvend een offerte opvragen zodat wij voor het project een passende prijs kunnen berekenen. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Oorzaken van grondverzakking

Er zijn verschillende oorzaken die leiden tot bodemverzakking. In grote delen van Nederland zakt de grond vanwege geologische redenen. Ook bouwactiviteiten en het winnen van aardolie, aardgas en zout hebben invloed op de grondverzakking. Erg vervelend wanneer dit gevolgen heeft voor een pand.

Grondverzakking fundering oplossen

Hoe werkt zandblazen?

Je hebt het bij een pand geconstateerd: het zand zakt weg onder fundering. Dit kunnen wij oplossen door zand te blazen in de kruipruimte. Op deze manier kunnen we de grondverzakking oplossen. Hoe werkt het oplossen van een grondverzakking door middel van zandblazen nou precies?

  1. We stellen de blaasauto op op de werklocatie
  2. De slangen worden uitgelegd naar de kruipruimte, eventueel beschermingsmateriaal wordt aangebracht
  3. Nadat de situatie is bekeken wordt het zand de kruipruimte in gespoten
  4. We zorgen er voor dat het zand egaal aangebracht wordt in de kruipruimte, eventueel met een schuin oplopende rand tegen de fundering
  5. Wanneer de kruipruimte is opgehoogd worden de slangen afgekoppeld en opgeruimd
  6. Het resultaat? Een opgehoogde kruipruimte en voorlopig geen last meer van verzakkingen onder de fundering door!

Grondverzakking tuin oplossen

Ook in de tuin kun je last hebben van bodemverzakking. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals het inklinken van de bodem door de bodemsamenstelling, maar ook door een gesprongen waterleiding. Bij een gesprongen waterleiding kan ondergronds het water zand en grond wegspoelen zonder dat je daar erg in hebt, totdat de grond ineens wegzakt en er een sinkhole ontstaat. De leiding zal dan eerst gerepareerd moeten worden alvorens wij de grondverzakking op kunnen lossen. Het gat zullen we dichten door bijvoorbeeld het vol te blazen en te verstevigen met zand.

Verschillende gevolgen van bodemverzakking

Kapotte of ingezakte bestratingen, schade aan het mooie terras en verzakkingen aan de buitenkant van de woning: bodemverzakking heeft vaak vervelende gevolgen. Kooiker Zuigtechniek B.V. is hét bedrijf om deze problemen te voorkomen. Verzakking huis oplossen? Bel of mail ons.

Oplossen grondverzakking in de praktijk

Verzakking oplossen door ophogen kruipruimte
Offerte aanvragen

Altijd de scherpste tarieven

Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor de verzakking in huis oplossen? Grondverzakking oplossen kun je het eenvoudigst uitvoeren door onze blaastechniek. Doordat we op moeilijk bereikbare plekken zand aan kunnen brengen, dus in uw kruipruimte, is dit veruit de snelste en beste oplossing. Zand zakt weg onder fundering en maak je je zorgen? Neem snel contact op voor passend advies!

Alles voor een tevreden klant

Bij iedere klus voor particulier of zakelijke klant doen wij ons uiterste best om de klant tevreden te stellen. Lees hoe onze klanten onze dienstverlening ervaren.

In het bezit van vereiste certificaten en vergunningen

Kooiker Zuigtechniek heeft alle benodigde certificaten en vergunningen om te werken op iedere locatie. Onze medewerkers hebben een NAM-pas en ons moderne wagenpark is uitgerust met een aarding controle-unit. Daardoor wordt elektriciteit direct afgevoerd en vindt er geen vonkvorming plaats.

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst 20 verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto in de buurt. Bekijk ons uitgebreide wagenpark.

Meest voorkomende diensten

Volgende
Vorige