Over Kooiker

Zuigwagens van Kooiker Zuigtechniek

Over Kooiker Zuigtechniek B.V.

Kooiker Zuigtechiek B.V. is specialist in het verplaatsen van materialen door middel van lucht. Bij het vrijgraven van boomwortels, het vergroten van een kruipruimte of bij de reiniging van metaalbewerkingsmachines helpt Kooiker Zuigtechniek je graag verder.

Met de aankoop van een zuigwagen begonnen wij in 2006 als één van de eersten in Nederland met het vrijzuigen van kabels en leidingen. Een uitkomst voor de (petrochemische) industrie, maar ook voor het reguliere kabel- en leidingwerk in stadskernen en nieuwbouwwijken; waarbij kabelschade koste wat het kost moet worden voorkomen. Inmiddels is ons machinepark, evenals de toepassingen van zuig- en blaastechniek, flink uitgebreid.

Zandspuiten, dakgrind blazen of isolatieschelpen aanbrengen: op iedere locatie en met ieder materiaal weet Kooiker Zuigtechniek B.V. zijn doel te bereiken. Stiptheid, efficiëntie en oplossingsgericht werken staan bij ons hoog in het vaandel.

Zakelijk en particulier

Wij verlenen onze diensten zowel zakelijk als particulier. Met ons uitgebreide en nog steeds groeiende wagenpark. zijn wij in staat grote klussen aan te nemen zoals het op grote schaal uitgraven van kruipruimtes en het ondersteunen in graafwerkzaamheden bij de aanleg en het onderhoud van stadsverwarming.

Natuurlijk staan we ook klaar voor particuliere opdrachten.

 

 

Opdrachtgevers in binnen- en buitenland

Kooiker Zuig- en Blaastechniek B.V. is inzetbaar in heel Nederland, Duitsland en België, waarbij we zowel particulieren en bedrijven als overheidsinstellingen bedienen Enkele praktijkvoorbeelden, referenties en veelvoorkomende locaties:

  • Grond- en straatwerk rondom 62 woningen voor Bouwbedrijf van der Kolk;
  • Het wegzuigen van vervuilde grond uit kruipruimtes onder Schiphol Plaza voor VLZS Schiphol;
  • Het wegzuigen van piepschuim uit een spouwmuur voor de sloop van het gebouw Rijnstate voor Boverhoff Arnhem;
  • Vrijzuigen van kabels en leidingen op Total Raffinaderij Antwerpen.
  • Zandspuiten in kruipruimten, Utrecht;
  • Zandblazen tegen bodemdaling, Diemen;
  • Tegengaan van grondverzakking in Almere;
  • Dieselopslag tanks volblazen met grond.

Een greep uit onze projecten

Volgende
Vorige

Ons wagenpark

Voor iedere uitdaging een oplossing, zo luidt ons motto. Om die reden liet Kooiker Zuigtechniek B.V. twee compacte zuigwagens met extra zuigkracht ontwikkelen. In 2012 schaften we de eerste MAN Grondzuigauto met drie turbines aan. Wegens succes kochten we twee jaar later een Scania V8 met 580 pk, welke met meer vermogen de complete installatie nog beter aan kon drijven. Als enige in Nederland mogen wij meerdere compacte zuigwagens met drie turbines tot ons wagenpark rekenen. Door deze auto’s kunnen wij op schijnbaar onmogelijke plekken opereren. Naast deze unieke wagens heeft Kooiker Zuigtechiek B.V. nog vijftien andere zuig- en blaascombinaties ter beschikking; evenals diverse (water)pompen, compressors en ander materieel, waardoor wij bij ieder vraagstuk snel uit de voeten kunnen.

Certificaten

Overige gegevens

Zakelijke partners