Industrieel reinigen

Industrieel reinigen met zuigtechniek

In de industrie (fabrieken, landbouw etc.) wordt veel gebruik gemaakt van machines en hulpmiddelen met een speciaal doel. Deze machines dienen zo nu en dan gereinigd te worden alleen is het goed reinigen niet altijd even eenvoudig. Traditionele manieren van reinigen bieden dan niet de oplossing. Te denken valt aan het reinigen van waterbassins, weegbruggen, verbrandingsinstallaties (verbrandingsovens), biovergisters en metaalbewerkingsmachines. Industrieel reinigen door middel van zuigtechniek zijn in deze gevallen een uitkomst.

Industrieel reinigen met zuigtechniek

Industrieel reinigen door middel van zuigtechniek is een efficiënte en veilige manier van reinigen. Door het gebruik van krachtige zuigwagen en de mogelijkheid om over grote afstand te kunnen zuigen zijn lastig te bereiken plekken ook toegankelijk. Met de flexibele zuigslangen zuigen we vuil en stof weg op grotere hoogtes, maar kunnen we ook door kleine doorgangen en achter machines komen.

Industrieel reinigen zetten we regelmatig in bij:

Biovergister reinigen

Biovergisters moeten zo nu en dan worden gereinigd. Bij biovergisting wordt gebruik gemaakt van reststoffen uit bijvoorbeeld de voedingsmiddelen industrie. Niet alles van deze reststoffen is vergistbaar en blijft achter als residue. De tanks zijn lastig te bereiken met traditionele middelen. Door middel van zuigtechniek is het schoonmaken een stuk eenvoudiger.

Lees meer over het reinigen van biovergisters

Biofilter reinigen

Het vast bed in biofilters gaat één tot tien jaar mee en zal daarna vervangen moeten worden. Het verwijderen van het vast bed op een veilige manier kan het beste door middel van zuigtechniek. Wij maken gebruik van diverse hulpmiddelen waardoor we het filtervak niet hoeven te betreden.

Reinigen van metaalbewerkingsmachines

Metaalbewerkingsmachines moeten regelmatig worden gereinigd. Met de zuigtechniek zuigen we op een efficiënte en snelle manier de machines schoon. Machines kunnen beter worden onderhouden en hoeven niet lang stil te staan.

Schoonzuigen en reinigen van waterjets en snijmachines

De opvangbakken van de waterjet snijmachines raken snel vol. Het materiaal is lastig te verwijderen maar met de zuigwagen is snijafval, zand en water eenvoudig weg te zuigen. Het afval wordt direct opgeslagen in de zuigwagen en kan direct worden afgevoerd.

Lees meer over het reinigen waterjet snijmachines

Reinigen en leegzuigen waterjet snijmachine

Weegbruggen schoonmaken

Ook een lastig karwei is het traditioneel reinigen van weegbruggen. Onder weegbruggen ontstaat veel vervuiling, bijvoorbeeld slib/zand en dergelijke. Vaak zijn weegbruggen geplaatst op moeilijk bereikbare locaties. Kooiker Zuigtechniek kan weegbruggen efficiënt schoonmaken, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen.

Slibbassin reinigen

Op heel veel locaties in Nederland zijn er waterbassins. Maar hoe kunnen deze bassins nu het beste gereinigd worden of hoe kan het slib het beste verwijderd worden? Kooiker Zuigtechniek heeft hier een zeer professionele en effectieve oplossing voor: krachtige zuigwagens met veel capaciteit die in staat zijn om snel slib te zuigen en af te voeren naar een gewenste locatie. Zwaar slib zuigen we zonder problemen weg.

Verbrandingsinstallatie reinigen

Een ander voorbeeld van industrieel reinigen is het reinigen van verbrandingsinstallaties of verbrandingsovens. Bijvoorbeeld het reinigen van een biomassacentrale. Vaak zijn deze installaties moeilijk bereikbaar. Met onze zuigauto’s kunnen we er goed bij en voeren we het afval dat vrijkomt eenvoudig af. Vraag nu een offerte aan.

Voordelen industriële reiniging met zuigtechniek

Lombrico Gerotto zuigrobot

Veilig werken met inzet robotzuiger

Industrieel reinigen is niet altijd zonder gevaar. Wij willen dit gevaar voor mens en omgeving zoveel mogelijk beperken. Als er geen mensen hand aan te pas hoeft te komen dan zorgen wij hiervoor met de inzet van onze geavanceerde zuigrobot. Met deze robot zuiger kunnen we graaf- en reinigingswerkzaamheden verrichten zonder dat er een menselijk hand aan te pas komt. De robot kan volledig op afstand bestuurd worden en vanwege de beperkte afmetingen kan is de zuigrobot inzetbaar op lastig te bereiken plekken.

De robot is voor zien van:

  • Rupsbanden waardoor lastig terrein geen probleem is
  • Een stalen zuigmond voor het opzuigen van diverse materialen
  • Kan voor zien worden van frees om hardere materialen los te maken
  • Kan voor zien worden van een hogedruk spuit

Offerte aanvragen industriële reiniging

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van industriële reiniging? En daarvoor een scherpe offerte ontvangen? Vraag dan een offerte aan.

Offerte aanvragen

Projecten industrieel reinigen

Volgende
Vorige

Hoe werkt een zuigwagen?

Kooiker Zuigtechniek staat voor:

Alles voor een tevreden klant

Bij iedere klus doen wij ons uiterste best om de klant tevreden te stellen. Lees hoe onze klanten onze dienstverlening ervaren.

Kooiker Zuigtechniek, dé specialist in industrieel reinigen

Kooiker Zuigtechniek werkt sinds 2006 als specialist in industrieel reinigen middels zandzuigen met het beste materieel. We zijn snel inzetbaar, ook bij calamiteiten. Onze dekking is landelijk en we zijn voorzien van alle benodigde vergunningen en certificaten.

Vereiste certificaten en vergunningen

Kooiker Zuigtechniek heeft alle benodigde certificaten en vergunningen om te werken op iedere locatie. Onze medewerkers hebben een NAM-pas en ons moderne wagenpark is uitgerust met een aardingscontrole-unit. Daardoor wordt elektriciteit direct afgevoerd en vindt er geen vonkvorming plaats.

Kooiker Zuigtechniek B.V. is VCA** en ISO 9001 gecertificeerd

 Scherpe tarieven

Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor industrieel reinigen? Industriële reiniging vindt bijna altijd plaats door geavanceerde zuigtechniek. Doordat we op moeilijk bereikbare plekken kunnen komen, is dit veruit de snelste en beste oplossing. Je machines of waterbassins of andere industriële zaken dienen echt schoongemaakt te worden? Neem snel contact op voor passend advies.

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons geavanceerde wagenpark uit maar liefst 20 verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er staat meestal wel een vrachtauto n de buurt paraat voor industriële reiniging. Bekijk ons uitgebreide wagenpark.

Overige zuigdiensten

Volgende
Vorige