Reinigen waterpasserende en waterdoorlatende bestrating

Reinigen waterdoorlatende en waterpasserende bestrating

Waterpasserende bestrating wordt toegepast in nieuwbouwwijken en in renovatieprojecten. Waterpasserende en waterdoorlatende bestrating zorgt voor een goede afvoer van regenwater. Bij (hevige) regen wordt het water niet alleen via putten afgevoerd, maar zakt het ook via de bestrating de grond in. Dit is een natuurlijke manier van het afvoeren van water. Hiermee wordt de kans op onderlopende straten verkleind en het water wordt direct teruggegeven aan de omgeving. Om het water makkelijk te kunnen laten passeren, moet de bestrating wel onderhouden worden om het rendement zo hoog mogelijk te houden. Deze vorm van bestrating werkt alleen optimaal als het water weg kan zakken tussen voegen of door de steen zelf. De voegen en de poreuze steen moet daarvoor wel schoon zijn. Waterpasserende en waterdoorlatende bestrating reinigen kan efficiënt en snel met de daarvoor speciaal ontwikkelde reinigingsmachine van Kooiker Zuigtechniek.

Zuigtechniek voor reiniging waterdoorlatende- en waterpasserende bestrating

De ontwikkeling van de speciale hogedruk-zuiginstallatie hebben we in eigen huis gedaan. Daardoor zijn we in staat de machine steeds verder te optimaliseren en te testen op verschillende oppervlakten van waterpasserende en waterdoorlatende bestrating. Met als resultaat een unieke reinigingsmachine in combinatie met een volledig aangepaste zuigwagen. We garanderen een optimale reiniging van waterpasserende en waterdoorlatende bestrating. Door jarenlang testen en zelf ontwikkelen van deze machines, zijn wij het enige bedrijf met deze efficiënte en goed werkende oplossing.

Deze speciale zuigmachine spuit onder hoge druk het oppervlak, de poreuze steen en de voegen volledig schoon. De vervuiling wordt vervolgens door de zuigwagen direct opgezogen. Het resultaat is een brandschone bestrating. Slib, zand en ander vuil heeft geen kans meer de bestrating te verstoppen, zodat wateroverlast na een flinke stortbui uit zal blijven.

Reiniging waterpasserende bestrating

Voordelen reiniging waterpasserende en waterdoorlatende bestrating

  • Water vloeit beter af
  • Geen wateroverlast in de straten
  • Riool wordt minder belast bij hevige regenbuien
  • Straten zien er verzorgd uit
  • Geen gladde wegen meer door aanslag of vuil

Wateroverlast voorkomen?

Wil je graag wateroverlast in de straat voorkomen? Woon je graag in een schone wijk zonder groene aanslag of onkruid? Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan. Je zit dus nergens aan vast.

Afspraak inplannen
Volgende
Vorige
Gereinigde waterpasserende bestrating
Voorbeeld reiniging waterpasserende en waterdoorlatende bestrating
Close up gereinigde waterpasserende b
Hulpmiddelen voor flexibele reiniging waterpasserende bestrating
Waterpasserende bestrating voor reiniging
Resultaat reiniging waterpasserende bestrating
Aanbrengen split tussen waterpasserende bestrating
Sterke reiniging waterpasserende en waterdoorlatende bestrating
Speciaal ontwikkelde reinigingsmachine waterpasserende bestrating
Schone waterpasserende bestrating na reiniging
Resultaat na reiniging waterpasserende bestrating
reinigingsmachine waterpasserende bestrating
Resultaat bij reiniging waterpasserende en waterdoorlatende bestrating

Speciaal voor de moeilijke hoekjes

Niet elke straat is helemaal recht en parkeerhavens zijn niet altijd even makkelijk te bereiken met een grote zuigwagen. Daarom hebben we een kleinere variant van de reinigingsmachine ontwikkeld. Deze is eenvoudig te bedienen via een knikmops en wordt gekoppeld aan de zuigwagen. Het afval wordt direct opgezogen en afgevoerd. Waar een bezemwagen alleen het grovere werk weghaalt, zorgen wij voor een brandschoon resultaat.

Reinigen van waterdoorlatende verharding in de praktijk

Reinigen waterdoorlatende en waterpasserende bestrating

Vormen van bestrating

Er zijn verschillende vormen van bestrating. De machine is ook geschikt om normale bestrating te reinigen. Onze zuigwagen is speciaal geprepareerd en ontwikkeld voor het reinigen van waterpasserende en waterdoorlatende bestrating. Bij deze typen bestrating is het belang van een goede afvoer van regenwater het grootst. Bij normale bestrating, zoals klinkers, wordt het water afgevoerd via het riool. Noodzakelijk is dat de waterpasserende en waterdoorlatende bestrating niet alleen wordt geschrobd, maar ook dat het vuil direct weggezogen wordt, anders hecht het vuil zich direct weer in/aan de bestrating.

Waterpasserende bestrating

Bij waterpasserende bestrating zijn de stenen meestal voorzien van inkepingen, waardoor de stenen altijd water kunnen laten “passeren”. Het water stroomt dus langs de steen de bodem in. Als vuil zich ophoopt en vast komt te zitten in de inkepingen, zal het water de steen niet meer kunnen passeren en de bodem niet in kunnen zakken.

Waterdoorlatende bestrating

Bij waterdoorlatende bestrating zijn de stenen poreus. De stenen liggen strak tegen elkaar aan, maar het water kan door de steen de bodem in vloeien. Een vuile waterdoorlatende steen zal niet meer efficiënt het water doorlaten. Een goede reiniging is dus noodzakelijk.

Totaaloplossing

De Kooiker Groep bestaat uit onder andere Kooiker Zuigtechniek en Kooiker Aannemersbedrijf. De aanleg van en het onderhouden van waterdoorlatende en waterpasserende bestrating hebben we zelf in huis. Heb je problemen met onderlopende straten, een probleem met de riolering of gewoon groene aanslag op de bestrating? Vraag dan naar de mogelijkheden bij Kooiker. Na het reinigen kunnen we de bestrating ook weer invegen met speciaal split.

Uniek reinigingssysteem

De reinigingsunit is speciaal ontworpen, uitvoerig getest en gepatenteerd. Het ontwikkelingstraject heeft een aantal jaren in beslag genomen, maar zeker z’n vruchten afgeworpen. De machine is uniek in zijn soort en heeft zich al in diverse gemeenten bewezen. Zo werken we regelmatig in de gemeente Zwolle na flinke problemen met overtollig regenwater.

Projecten zuigtechniek

Volgende
Vorige
Kippenschuur schoonzuigen Abbenga

In verband met schoonmaakwerkzaamheden, is de mest weggezogen uit een kippenschuur. De constructie in de schuur maakt het lastig om met veegmachine en kraantje de werkzaamheden te verrichten. Met de speciale zuigmond is elke hoek bereikbaar.

Offerte aanvragen

Wil je een scherpe offerte ontvangen voor de reiniging van waterdoorlatende bestrating of waterdoorlatende bestrating? Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Alles voor een tevreden klant

Bij iedere klus voor particulier of zakelijke klant doen wij ons uiterste best om de klant tevreden te stellen. Lees hoe onze klanten onze dienstverlening ervaren.

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst vijftien verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto bij je in de buurt. Bekijk ons uitgebreide wagenpark.

Meest voorkomende diensten

Volgende
Vorige