Zandzuigen / grondzuigen

Zandzuigen en grondzuigen

Graafwerkzaamheden uitvoeren op een kwetsbare locatie met kabels en leidingen? Of grond, zand of ander materiaal verwijderen op een lastig te bereiken plek? Dan is zandzuigen en grondzuigen een veiliger, beter en sneller alternatief dan graven met een graafmachine. Een zandzuiger werkt snel, efficiënt en zorgt voor weinig overlast. Daarnaast voorkom je graafschade aan kabels en leidingen of boomwortels.

Grondzuigen met onze alleszuiger

Onze zandzuiger is een alleszuiger. Met de krachtige motor en de sterke zuigslang is zandzuigen, grind zuigen, grond zuigen en modder zuigen geen enkel probleem. Zelfs puin kunnen we probleemloos verwijderen.  Voor elk vraagstuk is onze enorme industriële stofzuiger de beste oplossing.

Zandzuigen in eigen beheer

Liever zelf de planning en inrichting van het project in de hand houden? Dan kun je een zandzuiger huren. Zelf zand zuigen met een zandzuiger is efficiënt, snel en vakkundig uit te voeren door de goede kwaliteit van onze machines en de onderdelen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over onze huurmogelijkheden van onze grond zuigers.

Grondzuigen en zandzuigen met zuigtechniek

Kooiker Zuigtechniek, de specialist in zand zuigen en grond zuigen

Kooiker Zuigtechniek werkt sinds 2006 als specialist in zand zuigen met het beste materieel. We zijn snel inzetbaar, ook bij calamiteiten. Onze dekking is landelijk en we zijn voorzien van alle benodigde vergunningen en certificaten.

Kosten zandblazen of zandzuigen

Kooiker Zuigtechniek is door het grote wagenpark zeer efficiënt inzetbaar. Dat stelt ons in staat om zeer competitieve prijzen te hanteren. We sturen graag vrijblijvend een offerte voor zand zuigen of grond zuigen.

Grond zuigen

Naast zand zuigen is onze grondzuiger ook uitermate geschikt om grond, modder en grind mee te zuigen. Bij reparatie en aanleggen van kabels, leidingen en riolering is de grondzuiger de meest efficiënte methode. Een grondzuiger is een krachtige machine met een enorme capaciteit.

Kooiker Zuigtechniek zuigwagen in werking

Offerte aanvragen

Heb je werkzaamheden waarbij grondzuigen of zandzuigen de beste oplossing is? En wil je graag een offerte op maat ontvangen? Vraag dan een offerte aan. Wij komen spoedig met een scherpe offerte bij je terug.

Zandzuig offerte aanvragen

Het uitdiepen van een kruipruimte of aanleggen van een zwembad

Een grondzuiger kan grond zuigen op de meest moeilijk begaanbare plekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kruipruimte ophogen of bij tuingrond afvoeren. Het zand of de grond wordt verwijderd door middel van lange slangen. Door het stofzuiger-idee ervaar je praktisch geen overlast van deze werkzaamheden.

Alles voor een tevreden klant

Bij iedere klus voor zowel particulier of zakelijke klant doen wij ons uiterste best om de klant tevreden te stellen. Lees hoe onze klanten onze dienstverlening ervaren.

Ook (dak)grind zuigen

Het verwijderen van grind is een enorm tijdrovend en lastig onderdeel bij grondonderhoud en verwijdering. Grind is erg zwaar en ongrijpbaar. Grind zuigen met een grondzuiger of zandzuiger is de ultieme oplossing. De grondzuiger werkt een stuk sneller, efficiënter en ook nog schoner dan een graafmachine. Ook het zuigen van grind op grotere hoogtes is mogelijk. Het zuigen van dakgrind doen wij regelmatig en is naast het uitdiepen van kruipruimtes één van onze specialismen.

Moeilijk begaanbare of bereikbare locaties

Een zand zuiger kan locaties bereiken die meer dan 60 à 70 meter van de vrachtwagen verwijderd zijn. Ook moeilijk bereikbare locaties zijn daardoor te bewerken. Kun je geen graafmachine inzetten? Ook dan is een zand zuiger de ideale oplossing en scheelt het heel wat kruiwagens heen en weer rijden.

Hoe werkt de zandzuiger?

  1. De vrachtwagen wordt geparkeerd en veilig en stevig opgesteld
  2. De slangen worden uitgelegd richting de uit te zuigen locatie
  3. De slang wordt aan het werk gezet op de uit te zuigen locatie, die zelfs meer dan 60 a 70 meter van de vrachtwagen verwijderd kan zijn
  4. Indien er leidingen, kabels of riolering aanwezig zijn, worden deze vrij gezogen
  5. De weggezogen grondstoffen worden afgevoerd
  6. Indien gewenst kunnen de grondstoffen na reparatie of aanleg weer terug worden gespoten
  7. Na afronding van het zandzuigen of grondzuigen wordt de locatie en directe omgeving opgeruimd achtergelaten

Wat zijn de voordelen van een samenwerking met Kooiker Zuigtechniek?

Vereiste certificaten en vergunningen

Zandzuigen voor bodemonderzoek

Onze zandzuigers zijn bij uitstek geschikt om stukken grond en zand weg te zuigen voor bodemonderzoek in de industrie of petrochemie. Onze zandzuigers nemen op veilige wijze bodemmonsters bij kernreactoren, olieraffinaderijen, benzinepompen of bij andere locaties waar de grond mogelijk verontreinigd is. Daarnaast leent zandzuigen/grondzuigen zich ook voor bodemsanering op lastig bereikbare plekken.

Wat kost zandblazen of grondzuigen?

De kosten zijn uiteraard afhankelijk van de grootte van het project en de moeilijkheidsgraad. Daarom offreren wij elke opdracht daarop aangepast. Je krijgt een vrijblijvende, transparante prijsopgaaf zodat je vooraf precies weet wat er wordt gedaan en wat er na afloop op de factuur komt te staan.
We vertellen graag meer over de mogelijkheden en haalbaarheid van een project. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op.

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst 20 verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto in de buurt. Bekijk ons uitgebreide wagenpark.

Gerelateerde projecten

Volgende
Vorige