Schelpen isolatie

Schelpenisolatie in kruipruimte

Last van een koude vloer, vocht in de muren, schimmel, ongedierte of stank in huis? Grote kans dat een vochtige kruipruimte de oorzaak is. Schelpen isolatie is een effectieve en duurzame oplossing. Het huis wordt op natuurlijke wijze geïsoleerd door het aanbrengen van schelpen onder de vloer. Kooiker Zuigtechniek is specialist in het aanbrengen van schelpen isolatie en het uitgraven van kruipruimtes.

Schelpen isolatie in kruipruimte

Schelpen zijn het ideale, natuurlijke isolatiemateriaal voor de kruipruimte. Van nature hebben schelpen een vochtwerende en isolerende functie. En omdat schelpen voor bijna honderd procent uit kalk bestaan, kunnen schelpen niet gaan rotten. Bovendien hebben schelpen in de kruipruimte een onbeperkte levensduur en werking.

Is je kruipruimte diep genoeg voor schelpen isolatie?

Om een kruipruimte te kunnen isoleren heb je een bepaalde hoogte nodig. De kruipruimte moet dus een bepaalde diepte hebben om de isolatie aan te kunnen brengen. Houd er dan rekening mee dat je in ieder geval de kruipruimte moet kunnen betreden zowel voor, tijdens, als na de werkzaamheden. Bij het aanbrengen van isolatieschelpen wordt er ca. 25 cm aan schelpen aangebracht. Wil je naast schelpen ook een andere vorm van isolatie aanbrengen? Dan is het verstandig om wel voldoende ruimte over te houden, zodat je de kruipruimte nog kunt betreden. Heb je te weinig ruimte in de kruipruimte of helemaal geen kruipruimte? Dan kunnen wij ook de kruipruimte voor je uitdiepen.

Waarom Kooiker Zuigtechniek?

 

Schelpen isolatie in kruipruimte

Kosten isoleren kruipruimte

De kosten voor het isoleren van de kruipruimte kunnen behoorlijk uit de hand lopen als het project niet op de juiste manier wordt aangepakt. Afhankelijk van het vocht in de kruipruimte bepalen we de benodigde handelingen. Bij te veel water raden we zelfs aan drainage aan te laten leggen in de kruipruimte om het overtollige vocht af te voeren via het riool. Is de kruipruimte diep genoeg voor het aanbrengen van schelpen isolatie dan brengen we direct de schelpen aan. Is er onvoldoende ruimte dan, zorgen we ervoor dat de kruipruimte eerst op diepte gebracht wordt. We zuigen een laag zand weg. Een juiste aanpak van binnenuit voorkomt veel te hoge kosten voor het isoleren van de kruipruimte.

Een vraag over het toepassen van blaas- en zuigtechniek met zand schelp of hydraschelp in uw kruipruimte, of graag een offerte voor kelder isoleren? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Volgende
Vorige
Kruipruimte isoleren met schelpen
Schelpen isolatie centrum Amsterdam
Isolatie met schelpen onder de vloer

Voordelen schelpen isolatie

Werking schelpen isolatie

Schelpen zijn een natuurlijk drainage product, omdat ze vocht terugdringen. In de bovenste laag van de schelpen ontstaat een gedeelte stilstaande lucht. Het opkruipende vocht condenseert in de schelpen en loopt weer naar beneden. De lucht boven de schelpen is droog en veel minder koud.

Subsidie op isolatie van de kruipruimte

De kruipruimte isoleren met subsidie? Wanneer er gekozen wordt voor verhogen met schelpen isolatie bestaat de kans dat je hiervoor in aanmerking komt. Er zijn gemeentes die het energiezuinig wonen stimuleren door middel van schelpen kruipruimte subsidies op bepaalde maatregelen. Wil je weten je weten of dit geldt voor jouw gemeente, dan adviseren wij eerst contact op te nemen met de gemeente waarin je woont. In veel gevallen is de kruipruimte niet diep genoeg om te isoleren. Dan is het noodzakelijk om de kruipruimte eerst uit te graven. Helaas valt het uitzuigen van de kruipruimte ten behoeve van isolatie niet onder de subsidieregeling. Het uitgraven van kruipruimtes is namelijk geen isolerende maatregel, maar maakt het isoleren alleen mogelijk.

Een gesubsidieerde duurzaamheidslening voor isolatiemaatregelen

Het verkrijgen van subsidie op het isoleren van je woning is vaak geen probleem. Wel is bepalend wat je wil laten doen aan de woning. Vloerisolatie valt onder de subsidieregeling, maar de voorbereidingswerkzaamheden, zoals het uitdiepen van de kruipruimte weer niet. Wil je de vloer van onderaf isoleren met bijvoorbeeld PUR, of de kruimruimte voorzien van een laag isolatieparels of schelpen? Dan heb je wel de noodzakelijke ruimte nodig om dit mogelijk te maken. Wil je het uitgraven van de kruipruimte toch voordelig meefinancieren? Dan kun je een gesusidieerde verduurzaamheidslening aanvragen bij SVn. Met de verduurzaamheidslening kun je onder gunstige rentetarieven geld lenen voor de verduurzaming van je woning. Of je in aanmerking komt voor zo’n lening is afhankelijk in welke gemeente je woont. De voordelinge lening wordt namelijk op gemeentelijk niveau gesubsidieerd. Werkt je gemeente hier niet aan mee, dan kun je helaas de lening niet aanvragen. Of je gemeente subsidie biedt kun je direct checken op de website van SVn. Naast deze check komt ook de gebruikelijke kredietwaardigheidscheck om de hoek kijken.

Kosten aanbrengen schelpenisolatie

Kosten voor het aanbrengen van schelpenisolatie in de kruipruimte worden berekend aan de hand van een aantal factoren. Bepalende factoren zijn onder andere:

Voor een isolerende werking adviseren we een minimale laagdikte van circa 25 cm. Voor een standaard tussenwoning is de benodigde hoeveelheid schelpen circa 12,5 m3.
De tarieven voor het aanbrengen van schelpen onder een standaard tussenwoning starten vanaf circa €2000,-.

Schelpenisolatie in de kruipruimte

Offerte schelpen isolatie

Wil je meer informatie ontvangen over schelpen isolatie in de kruipruimte. Of ben je benieuwd naar de tarieven voor deze vorm van isolatie? Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan. Laat je gegevens achter en we komen spoedig met een offerte op maat.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Vergelijkbare werkzaamheden

Volgende
Vorige
Schelpen isolatie in kruipruimte

Waarom Kooiker Zuigtechniek B.V.?

 • Wij hebben een jarenlange ervaring in het isoleren van kruipruimtes
 • Onze specialistische medewerkers werken met het beste en nieuwste materieel
 • We werken met natuurlijk materiaal zoals Argexkorrels, schelpen en zand
 • Vooraf een eerlijk en transparant advies
 • Wij werken snel, efficiënt en beperken overlast tot een minimum
 • Wij werken tegen heldere en zeer concurrerende tarieven

Meer informatie ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Hoe worden isolatie schelpen onder de vloer aangebracht?

Het aanbrengen van schelpen isolatie kan handmatig worden aangebracht. Als de vloer volledig open ligt is dit handmatig te doen, maar ook dan is het een zware en tijdrovende klus. Ligt de vloer niet open en is de kruipruimte alleen te bereiken via een kruipluik? Dan is het handmatig aanbrengen nagenoeg onmogelijk. De schelpen blazen we via lange slangen direct onder de vloer. De slangen kunnen ook door het huis gelegd worden zonder vuil achter te laten. Overlast en rommel wordt tot een minimum beperkt. Daarnaast is het een snelle en zeer schone methode.

Hoe brengen wij de schelpen isolatie aan?

 1. Wij laden eerst onze blaasauto vol met schelpen
 2. Vervolgens rijden we naar naar de locatie toe
 3. Daar worden de slangen uitgerold en via het kruipluik naar de kruipruimte geleid
 4. De bulkauto wordt aangezet en langzaam komt de silo omhoog
 5. De isolatie schelpen worden via de slangen onder hoge druk naar de kruipruimte geblazen
 6. Met de spuitmond van de slang spuiten wij tot in de hoekjes de schelpen op hun plek
 7. De schelpen worden zo egaal mogelijk in een laag van ca. 25 cm aangebracht
 8. Zijn we klaar? Dan wordt alles netjes opgeborgen en schoon achter gelaten

Het blazen van isolatieschelpen is een schone en efficiënte manier van aanbrengen.

Subsidiemogelijkheden

Er zijn diverse regelingen voor huiseigenaren om de kruipruimte tegen gunstige voorwaarden te isoleren. Wanneer het project voldoet aan bepaalde eisen vanuit de gemeente, is het mogelijk in aanmerking te komen voor een subsidie. Informeer bij de gemeente dan naar deze subsidieregelingen.

Kelder isoleren

Ook een kelder isoleren is mogelijk door middel van schelpen kruipruimte isolatie. Schelpen isolatie wordt gedaan met natuurlijk materiaal dat ervoor zorgt dat vocht wordt opgenomen en de vloer erboven niet meer koud en vochtig aanvoelt. Schelpen onder de vloer helpen de ruimtes boven de kelder minder vochtgevoelig en sneller warm te worden.

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst 20 verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto in de buurt. Bekijk ons uitgebreide wagenpark.

Meest voorkomende diensten

Volgende
Vorige