Schelpen isolatie

Schelpenisolatie in kruipruimte

Last van een koude vloer, vocht in de muren, schimmel, ongedierte of stank in huis? Grote kans dat een vochtige kruipruimte de oorzaak is. Schelpen isolatie is een effectieve en duurzame oplossing. Het huis wordt op natuurlijke wijze geïsoleerd door het aanbrengen van schelpen onder de vloer. Kooiker Zuigtechniek is specialist in kruipruimte uitgraven en het aanbrengen van schelpen isolatie.

Schelpen isolatie in kruipruimte

Schelpen zijn het ideale, natuurlijke isolatiemateriaal voor de kruipruimte. Van nature hebben schelpen een vochtwerende en isolerende functie. Omdat schelpen voor bijna honderd procent uit kalk bestaan, kunnen schelpen niet gaan rotten. Bovendien hebben schelpen in kruipruimte een onbeperkte levensduur en werking.

Waarom Kooiker Zuigtechniek?

 

Schelpen isolatie in kruipruimte

Kosten isoleren kruipruimte

Kruipruimte isoleren kosten kunnen behoorlijk uit de hand lopen als het project niet op de juiste manier wordt aangepakt. Indien nodig wordt de kruipruimte eerst leeggepompt, wordt voorbereid en daarna wordt geïsoleerd met het juiste materiaal. Eventueel raden we zelfs aan drainage aan te laten leggen in de kruipruimte om het overtollige vocht af te voeren via het riool. Een juiste aanpak van binnenuit voorkomt veel te hoge kosten voor het isoleren van de kruipruimte.

Een vraag over het toepassen van blaas- en zuigtechniek met zand schelp of hydraschelp in uw kruipruimte, of graag een offerte voor kelder isoleren? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

De kruipruimte isoleren met subsidie? Wanneer er gekozen wordt voor verhogen met schelpen isolatie bestaat de kans dat je hiervoor in aanmerking komt. Er zijn gemeentes die het energiezuinig wonen stimuleren door middel van schelpen kruipruimte subsidies op bepaalde maatregelen. Wil je weten je weten of dit geldt voor jouw gemeente, dan adviseren wij eerst contact op te nemen met de gemeente waarin je woont. In veel gevallen is de kruipruimte niet diep genoeg om te isoleren. Dan is het noodzakelijk om de kruipruimte eerst uit te graven. Helaas valt het uitzuigen van de kruipruimte ten behoeve van isolatie niet onder de subsidieregeling. Het uitgraven van kruipruimtes is namelijk geen isolatiemaatregel.

Volgende
Vorige
Kruipruimte isoleren met schelpen
Schelpen isolatie centrum Amsterdam
Isolatie met schelpen onder de vloer

Voordelen schelpen isolatie

Werking schelpen isolatie

Schelpen zijn een natuurlijk drainage product, omdat ze vocht terugdringen. In de bovenste laag van de schelpen ontstaat een gedeelte stilstaande lucht. Het opkruipende vocht condenseert in de schelpen en loopt weer naar beneden. De lucht boven de schelpen is droog en veel minder koud.

Schelpenisolatie in de kruipruimte

Vergelijkbare werkzaamheden

Volgende
Vorige

Offerte schelpen isolatie

Wil je meer informatie ontvangen over schelpen isolatie in de kruipruimte. Of ben je benieuwd naar de tarieven voor deze vorm van isolatie? Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan. Laat je gegevens achter en we komen spoedig met een offerte op maat.

Gratis offerte aanvragen
Schelpen isolatie in kruipruimte

Waarom Kooiker Zuigtechniek B.V.?

  • Wij hebben een jarenlange ervaring in het isoleren van kruipruimtes
  • Onze specialistische medewerkers werken met het beste en nieuwste materieel
  • We werken met natuurlijk materiaal zoals Argexkorrels, schelpen en zand
  • Vooraf een eerlijk en transparant advies
  • Wij werken snel, efficiënt en beperken overlast tot een minimum
  • Wij werken tegen heldere en zeer concurrerende tarieven

Meer informatie ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Subsidiemogelijkheden

Er zijn diverse regelingen voor huiseigenaren om de kruipruimte tegen gunstige voorwaarden te isoleren. Wanneer het project voldoet aan bepaalde eisen vanuit de gemeente, is het mogelijk in aanmerking te komen voor een subsidie. Informeer bij de gemeente dan naar deze subsidieregelingen.

Kelder isoleren

Ook een kelder isoleren is mogelijk door middel van schelpen kruipruimte isolatie. Schelpen isolatie wordt gedaan met natuurlijk materiaal dat ervoor zorgt dat vocht wordt opgenomen en de vloer erboven niet meer koud en vochtig aanvoelt. Schelpen onder de vloer helpen de ruimtes boven de kelder minder vochtgevoelig en sneller warm te worden.

Hoe komen de schelpen onder de vloer

Dit kan handmatig, maar dit is een zeer tijdrovende en lastige klus. Met de zuig- en blaastechniek van Kooiker Zuigtechniek zijn zelfs de moeilijkste locaties gemakkelijk bereikbaar. Daarnaast is het een snelle en zeer schone methode. Overlast en rommel wordt tot een minimum beperkt.

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst 15 verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto in de buurt. Bekijk ons uitgebreide wagenpark.

Meest voorkomende diensten

Volgende
Vorige