Zandspuiten en zandblazen

Een moeilijk bereikbare kruipruimte, een tuin of andere ruimte die opgevuld moet worden met zand of een andere grondstof (zoals: grind, schelpen of Argex korrels)? Dan is onze blaastechniek, ook wel zandspuiten of zandblazen genoemd, de ideale oplossing hiervoor.

Zandspuiten op moeilijk bereikbare plekken

Door middel van onze krachtige zandblaas- en -zuigauto’s kunnen wij ook op moeilijk bereikbare plekken zand of andere grondstoffen aanbrengen. Bij zandspuiten / zandblazen werken we met een specifieke oplossing, namelijk: lucht.

Wat is zandspuiten of zandblazen precies?

Met zandspuiten of zandblazen maken we gebruik blaastechniek, waarbij onder druk zand of andere materialen over een grote afstand geblazen kunnen worden. Door het zand via lange slangen te begeleiden kunnen we op lastig te bereikbare plaatsen zand aanbrengen.

Toepassingen zandspuiten en zandblazen

Kooiker Zuigtechniek, de specialist in zandspuiten

Kooiker Zuigtechniek is de specialist (sinds 2006) als het gaat om zandspuiten en zandblazen. Ons ruime wagenpark is snel inzetbaar en ons werkgebied loopt van Luxemburg naar Groningen. Onze blaasauto’s zijn voorzien van alle benodigde certificaten en vergunningen. Bij Kooiker Zuigtechniek wordt er gedacht in oplossingen: ‘we kunnen alles’ hoor je hier vaak.

Scherpe tarieven zand blazen

De meest gestelde vraag bij zand blazen is: ‘wat kost zandblazen per m3’? Bij Kooiker Zuigtechniek betaalt je nooit teveel. Wij staan voor onze kwaliteit. Sinds 2006 heeft ons bedrijf zich toegelegd op zandspuiten en zandzuigen en onze hele organisatie is hier efficiënt op ingericht.

Hoe werkt zandblazen / zandspuiten?

Zand is op meerdere manieren aan te brengen. Hierbij valt te denken aan een graafmachine, kruiwagens of het zelf uitvoeren met schep en emmers. Echter is dit erg arbeidsintensief en de plek waar het zand aangebracht moet worden kan slecht bereikbaar zijn. Wanneer er zand in een tuin of in een kruipruimte aangebracht moet worden, kunnen wij dit doen door middel van onze blaascombinatie en slangen. Hoe wij dit zand dan aanbrengen? Dat gaat als volgt, bijvoorbeeld in een kruipruimte in een pand:

 1. Bij zandblazen of zandspuiten nemen wij schoon zand direct mee in onze blaascombinatie
 2. De vrachtwagen wordt geparkeerd en opgesteld, de slangen worden uitgelegd richting het pand
 3. Er wordt bekeken of er eventueel met dekens/deurpostbeschermers de vloer of deurposten beschermd kunnen worden
 4. De slang wordt naar het kruipluik gebracht
 5. Onze grondwerker gaat de kruipruimte in en gaat met de slang naar de op te hogen plekken in de kruipruimte
 6. Het zand wordt in de kruipruimte aangebracht en geëgaliseerd
 7. Alles wordt weer opgeruimd
 8. Het resultaat? Een opgehoogde kruipruimte en geen overlast meer

Zandspuiten in de praktijk

Tuinophogen met zandblazen

Zandspuiten in kruipruimte

De kruipruimte is doorgaans lastig te bereiken, meestal via een kruipluik of een zelfgemaakt kopgat. Dient de kruipruimte opgehoogd te worden, bijvoorbeeld voor het oplossen van een grondverzakking of het voorkomen van wateroverlast? Dan kun je dit doen met emmers zand. In de kruipruimte is onbegonnen werk. Het aanbrengen van zand in de kruipruimte is met zandspuiten/zand blazen een vrij eenvoudige klus. Door de flexibele slangen is het mogelijk elke hoek van de kruipruimte te bereiken. Ophogen van de kruipruimte doe je door middel van zandspuiten.

Tuin of terras ophogen met zand blazen

Niet elke tuin heeft een achterom. Dat betekent dat niet elke tuin goed bereikbaar is met een dumper of kraan. Dan is het bijna onmogelijk is om een grote hoeveelheid zand op een nette manier op de plek te krijgen of te verwijderen? Door middel van tientallen meters lange slang kunnen wij altijd de tuin bereiken en is het mogelijk om door middel van blaastechniek de tuin te voorzien van bijvoorbeeld zand, schelpen of een andere grondstof. Geen kruiwagens die over de kostbare vloer gereden moeten worden en geen puin en vuil in het pand. Zandblazen is dus uitermate geschikt voor het ophogen van tuinen die alleen door het huis bereikbaar zijn. We spuiten het zand direct op de aangewezen plekken.

Vergelijkbare werkzaamheden

Volgende
Vorige
Ophogen kruipruimtes met zand Rotterdam

Grondverzakking zorgde voor problemen rond de woning. Door de kruipruimtes vol met zand te spuiten voorkom je dat grond de kruipruimte in stroomt en tegels weg kunnen zakken.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Voordelen van zandspuiten

 • Het behoud van vloer en interieur
 • Vakkundige oplossingen en ondersteuning
 • Zandspuiten is veel minder arbeidsintensief
 • Doordat we werken met slangen kunnen we schoon en efficiënt werken
 • Zandspuiten is mogelijk op moeilijk bereikbare plaatsen

Alles voor een tevreden klant

Bij iedere klus voor particulier of zakelijke klant doen wij ons uiterste best om de klant tevreden te stellen. Lees hoe onze klanten onze dienstverlening ervaren.

Vereiste certificaten en vergunningen

Kooiker Zuigtechniek is voorzien van alle benodigde certificaten en vergunningen om te werken op iedere locatie. Alle medewerkers hebben een NAM-pas en ons moderne wagenpark is uitgerust met een aarding controle-unit. Daardoor wordt elektriciteit direct afgevoerd en vindt er geen vonkvorming plaats.

Kosten zandspuiten

Door de vele verschillende situaties waarin zandspuiten toegepast kan worden, berekenen we voor elke opdracht een passende prijs. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en haalbaarheid van de wensen. Weten wat het ophogen van de kruipruimte kost of wat de prijs is voor zandblazen op een andere (lastig bereikbare) plek? Aan de hand van de situatie kunnen we een passende offerte maken, voor elke klus berekenen wij een passende prijs!

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst 15 verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto in de buurt. Bekijk ons uitgebreide wagenpark.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Meest voorkomende diensten

Volgende
Vorige