Kruipruimte isoleren

Kruipruimte isoleren

Heb je last van stank, ongedierte en vochtproblemen door een natte kruipruimte? Dan adviseren wij de kruipruimte te isoleren met duurzaam natuurproduct. Het isoleren zorgt voor een drogere en warmere kruipruimte. Tien procent van alle warmte gaat verloren via de vloer. De kruipruimte isoleren voorkomt verlies van warmte en zorgt voor een aangenamere leefomgeving. Kooiker Zuigtechniek helpt je het warmteverlies te voorkomen door middel van kruipruimte isolatie.

Vormen van natuurlijke isolatie in vochtige kruipruimtes

Er zijn verschillende vormen van isoleren, zoals:

Isoleren kruipruimte met schelpen

Schelpen zijn het ideale, natuurlijke isolatiemateriaal voor uw kruipruimte. Van nature hebben schelpen een vochtwerende en isolerende functie. Schelpen vergaan of verrotten niet, omdat schelpen voor bijna honderd procent uit kalk bestaan. Bovendien hebben ze een onbeperkte levensduur en werking. Door het blazen van schelpen in de kruipruimte wordt het vocht in de opgenomen en vastgehouden. Schelpen isolatie is dus de ideale oplossing voor vochtige kruipruimtes.

Kruipruimte isolatie met Argex kleikorrels

In de basis is het isoleren met kleikorrels hetzelfde als het isoleren met schelpen. De Argex kleikorrels zijn ook wel bekend als de korrels die je in de plantenbakken strooit. De korrels nemen goed vocht op en houden het vocht ook vast. Ook de Argex korrels zullen niet worden aangetast door het vocht en hebben dus ook een lange levensduur.

Beide vormen van isolatie kunnen goed worden gecombineerd met de traditionele vormen van isolatie met glaswol, steenwol of PUR schuim. Heb je last van veel vocht in de kruipruimte? Dan is een combinatie een goede oplossing. Staat er altijd een laag water in je kruipruimte? Dan is het verstandig om eerst een drainage aan te laten leggen om het overtollige water af te kunnen voeren.

 

Schelpenisolatie in de kruipruimte

Hoe werkt schelpenisolatie?

Schelpen nemen het vocht in de kruipruimte op, het is een natuurlijke drainage. Het vocht condenseert tegen de onderste laag schelpen en loopt als water weer naar beneden. In het bovenste deel van de schelpen ontstaat een pakket stilstaande lucht. Hierdoor wordt de lucht boven de schelpen, in de kruipruimte, droog en niet meer zo koud. Optrekkend vocht is hierdoor verleden tijd en de bodem van de kruipruimte is hiermee geïsoleerd. Isolatie van de vloer is in dit geval door de bodemisolatie van schelpen gebeurd. Mocht je kruipruimte niet diep genoeg zijn om in te kunnen werken, dan kan deze door middel van zandzuigen eerst toegankelijk gemaakt worden. Vervolgens graven we de kruipruimte verder uit tot een ideale werkhoogte.

Waarom kruipruimte-isolatie?

Hoe werkt het aanbrengen van schelpenisolatie?

Je kunt schelpenisolatie op verschillende manieren (laten) aanbrengen. Echter om dit handmatig te doen is dit een moeilijke en tijdrovende klus. De kruipruimte is vaak moeilijk bereikbaar en begaanbaar voor het handmatig aanbrengen van schelpen. Het prettige van zuig- en blaastechniek is dat je van het hele isolatieproces vrijwel geen hinder ondervindt. Kapotte vloeren en vieze interieurs zijn niet aan de orde, want vanuit de kruipruimte wordt zand en isolatiemateriaal – via een lange slang – direct af- of aangevoerd. In het algemeen is de isolatie van uw kruipruimte binnen één werkdag te realiseren, wat handmatig vele dagen kan duren.
Wanneer er bijvoorbeeld schelpen in je kruipruimte aangebracht moeten worden, kunnen wij dit doen door middel van onze blaascombinatie en slangen. Het aanbrengen van de schelpen in de kruipruimte gaat als volgt, bijvoorbeeld in een kruipruimte:

 1. De vrachtwagen wordt geparkeerd en opgesteld, de slangen worden uitgelegd richting de woning
 2. Er wordt bekeken of er eventueel met dekens/deurpostbeschermers de vloer of deurposten beschermd kunnen worden
 3. De slang wordt naar het kruipluik gebracht
 4. Onze grondwerker gaat de kruipruimte in en gaat met de slang naar de op te hogen plekken in de kruipruimte
 5. De schelpen worden in de kruipruimte aangebracht en geëgaliseerd
 6. Alles wordt weer opgeruimd
 7. Het resultaat? Een geïsoleerde kruipruimte en geen overlast meer!

Veel klanten zijn je voorgegaan en hebben goede ervaringen met schelpen isolatie van Kooiker.

Vergelijkbare werkzaamheden

Volgende
Vorige
Vrijblijvend offerte aanvragen

Waarom Kooiker Zuigtechniek?

 • Jarenlange ervaring in het isoleren van kruipruimtes
 • Vrijwel geen overlast tijdens de werkzaamheden
 • Heldere en scherpe tarieven
 • Schone en snelle oplossing
 • Efficiënt en stipt

Wil je je kruipruimte isoleren door middel van schelpen? Omdat er veel verschil zit in types kruipruimtes, verschilt de manier van behandeling per ruimte. Wij adviseren graag over de mogelijkheden voor schelpen kruipruimte in een woning of bedrijfspand. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een offerte.

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst twintig verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto in de buurt. Bekijk ons uitgebreide wagenpark.

Meest voorkomende diensten

Volgende
Vorige