Dakgrind verwijderen

Dakgrind laten verwijderen met zuigtechniek

Veel platte daken van bedrijfspanden, flatgebouwen en woningen worden voorzien van een laag grind. Het dakgrind zorgt voor bescherming van de bitumenlaag tegen UV en weersinvloeden, maar is ook nodig als ballast tegen het opwaaien van het dak. Bij onderhoud aan het dak, bijvoorbeeld bij het repareren van lekkages of het vervangen van de bitumen zal het (dakgrind tijdelijk) van het dak moeten. Door het gewicht van het grind, de hoogte van het dak en de lastig bereikbare plek is dat een lastige en zware klus. Het dakgrind laten verwijderen door middel van zuigtechniek is dan de beste optie.

Dakgrind laten verwijderen op lastig bereikbare plekken

Het dak is vaak een lastig te bereiken plek. Met name voor het verwijderen van dakgrind. Wij kunnen bijna alle soorten en maten dakgrind zuigen. Ook op grote hoogte en over grote afstanden. De zuigtechniek, maar ook de blaastechniek die we toepassen bij het aanbrengen van grind, is dusdanig krachtig dat de hoogte van daken geen belemmering vormt. Voor het zuigen maken we gebruik van krachtige zuigwagens met 3 turbines, en slangen tot wel 150 meter. Zo zijn we in staat daken van gebouwen leeg te zuigen en het dakgrind voor je af te voeren. Door het gebruiken van een speciale zuigmond bereiken we ook de lastige hoeken. We laten het dak brandschoon achter.

Mogelijkheid verwijderen en aanbrengen grind

Afhankelijk van de werkzaamheden en de grootte van het project is het mogelijk om op één dag het dakgrind weg te zuigen en na de werkzaamheden en schoon grind weer terug te blazen. In de video geven we graag uitleg over hoe wij dit kunnen bewerkstelligen. Ook bij spoedklussen voor dakherstel of isolatie zijn wij dus inzetbaar.

Verwijderen dakgrind door zuigslang

Veiligheidsmaatregelen bij het zuigen van dakgrind

Omdat we op grootte hoogtes moeten werken beschikken we over de nodige certificaten. Daarnaast treffen we, waar nodig, veiligheidsmaatregelen, zoals het zekeren van de medewerkers. Het verwijderen van dakgrind door middel van zuigtechniek is een veilige oplossing. We maken geen gebruik van hijsinstallaties om containers op daken te zetten. De lange zuigslangen zorgen ervoor dat we lange afstanden kunnen overbruggen en dakgrind kunnen verwijderen.

Dakgrind laten verwijderen op hoge daken

Voordelen zuigen van dakgrind

Wil je dakgrind laten verwijderen voor de aanleg van zonnepanelen? Of moet het dak gerepareerd of gerenoveerd worden? Dan is het verwijderen van dakgrind door middel van onze zuigwagens de snelste en veiligste oplossing. Waarom gebruik maken van zuigtechniek?

 • Na het verwijderen van dakgrind voeren we het ook direct af
 • Zuigen is veilig, snel en efficiënt
 • Eenvoudig zuigen op grote hoogte en over grote afstanden
 • Ook lastige hoeken bereikbaar
 • Brandschoon resultaat
 • Ook geschikt voor sedum daken

Vraag een gratis offerte aan

Meer weten over de kosten van het laten verwijderen van dakgrind? Vraag nu een offerte aan.

Vraag offerte aan
Volgende
Vorige
Dakgrind verwijderen door zuigtechniek
Wegzuigen van dakgrind
Dakgrind laten verwijderen met speciale zuigslang
Zuigmond voor dakgrind zuigen
Dakgrind verwijderen met zuigmond
Zuigslang en zuigmond voor dakgrind zuigen
Dakgrind voor verwijderen door zuigtechniek
Afvoeren van dakgrind na zuigen
Leeg dak na dakgrind verwijderen
Verwijderd dakgrind door zuigtechniek
Dakgrind verwijderen voor zonnepanelen
Dakgrind verwijderen met lange zuigslangen
Dakgrind verwijderen op lastige plekken
Dakgrind verwijderen over grootte afstand
Schoon dak na dakgrind zuigen

Dakgrind laten verwijderen en afvoeren

Met onze moderne zuigwagens verwijderen wij het dakgrind op een efficiënte, veilige en snelle wijze. Bij grote projecten is de hoeveelheid grind vaak te groot om in één keer weg te kunnen zuigen. Dan zal de zuigwagen tussentijds geleegd moeten worden. We brengen dan extra containers mee, waarin we het reservoir van de zuigwagen in legen. De zuigwagen hoeft niet van de locatie weg en de zuigklus kan daardoor sneller worden afgerond.

Naast het laten verwijderen van dakgrind zorgen we ook voor het afvoeren van het oude grind. We zorgen dat dit gewassen wordt. Het grind krijgt weer een tweede leven. Ook kunnen we naar reparatie van het dak, weer nieuw dakgrind aanbrengen. Dit doen we door middel van onze blaasauto. De vrachtwagens zijn in staat het grind onder druk op het dak te spuiten.

Werkwijze zuigen van dakgrind

Je kunt (dak)grind op meerdere manieren verwijderen. Hierbij kun je denken aan een graafmachine, kruiwagens of je kunt het zelf doen met emmers. Echter is dit erg arbeidsintensief en de tuin is niet altijd goed bereikbaar, bijvoorbeeld als er geen achterom is en alles door het huis moet. Wij maken gebruik van zuigtechniek, waarbij we de grind, grond of het zand direct wegzuigen. Wil je gebruik maken van onze diensten? Dan kun je deze stappen verwachten:

 1. Waar nodig brengen we rijplaten voor bescherming van gazon of bestrating
 2. De zuigwagen wordt opgesteld
 3. De slangen worden uitgerold en aan elkaar bevestigd
 4. De zuigslang wordt naar het dak gebracht
 5. De speciale zuigmond wordt bevestigd
 6. Het dakgrind wordt losgemaakt en opgezogen
 7. Ook de moeilijke hoeken worden schoon gezogen
 8. Bij grote projecten brengen we extra containers mee voor tussentijds legen van de zuigwagen
 9. Slangen worden weer ontkoppeld en opgeborgen
 10. Zuigwagen rijdt met grind en al weg

Andere projecten zuigtechniek

Volgende
Vorige

Kosten laten verwijderen van dakgrind

De kosten voor het verwijderen van dakgrind worden bepaald door een aantal factoren. Afhankelijkheden zijn onder andere:

Door de vele verschillende situaties waarin zuigtechniek toegepast kan worden, berekenen we voor elke opdracht een passende prijs. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en haalbaarheid van jouw wensen.

Wil je weten wat het verwijderen van dakgrind kost? Aan de hand van je situatie kunnen we voor je een offerte op maat maken. Bij de aanvraag proberen we zoveel mogelijk over de situatie en het probleem te weten te komen.

 

Offerte dakgrind verwijderen

Problemen met het dak? En moet het dakgrind verwijderd worden? Kies dan voor de snelste en meest efficiënte manier. Wij zuigen het grind veilig en snel van het dak en voeren dit voor je af. Wil je graag een offerte op maat ontvangen? Vraag deze direct aan.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Grind zuigen uit tuin of van oprit

Naast het zuigen van dakgrind kunnen we ook grind verwijderen uit tuinen en van opritten. De techniek is hetzelfde en dus het gemak en efficiëntie ook.

Duurzaam zuigen

Onze vrachtwagens rijden op fossiele brandstof. Wij gaan graag bewust met het milieu om. Daarom compenseren we elk jaar alle gereden kilometers door het aanplanten van bomen en ons in te zetten voor projecten waarbij CO2 compensatie centraal staat. Zo houden we onze werkzaamheden graag duurzaam.

Alles voor een tevreden klant

Bij iedere klus voor particulier of zakelijke klant doen wij ons uiterste best om de klant tevreden te stellen. Lees hoe onze klanten onze dienstverlening ervaren.

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst vijftien verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto bij jou in de buurt. Bekijk ons uitgebreide wagenpark.

Meest voorkomende diensten

Volgende
Vorige

Schadevrij vrijzuigen van kabels en leidingen, uitgraven van riolering en graven van sleuven.