Dakgrind afvoeren

Dakgrind afvoeren en grind zuigen

Eens in de zoveel jaar zal een plat dak nagekeken of gerenoveerd moeten worden. Dergelijke daken zijn vaak voorzien van dakgrind. Om een dak te kunnen repareren of te renoveren moet het grind van het dak. Wij kunnen dakgrind afvoeren door gebruik te maken van een handige techniek. We verwijderen het grind van het plat dak door middel van zuigtechniek. Hierbij zuigen we het grind via een speciaal ontwikkelde zuigmond op en wordt het dakgrind via een lange slang naar de zuigwagen getransporteerd. Met de zuigwagen voeren we het dakgrind direct af.

Grote hoeveelheden dakgrind afvoeren

Het dakgrind zuigen is niet alleen geschikt voor kleine projecten. We hebben veel ervaring met dakgrind zuigen en afvoeren van bedrijfsdaken. Het grind van kleine daken kunnen we over het algemeen direct meenemen. Grote daken zuigen we in delen leeg. De zuigwagen kunnen we op locatie direct  legen. Het dakgrind kiepen we over in containers om vervolgens het grind met de containerauto af te voeren. Op deze manier werken we op een efficiënte manier en kunnen we zeer grote projecten aan.

Dakgrind apart afvoeren van gewoon grind

Dakgrind dien je apart af te voeren en kan dus niet direct in de puinbak van de afval verwerker. Omdat dakgrind aangebracht wordt op een een laag bitumen kan het voorkomen dat het grind vervuild is met teerresten. Het grind zal dus eerst gereinigd moeten worden om hergebruik mogelijk te maken. Alleen grind van opritten of grind uit de tuin mag in de puin container mits het vrij is van zand en grond.

Offerte aanvragen

Wil je dakgrind weg laten zuigen en het direct af laten voeren? Vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen
Dakgrind verwijderen met zuigmond

Waarom dakgrind afvoeren met zuigtechniek

Er zijn diverse goede redenen om dakgrind af te voeren door het gebruik van zuigtechniek.

  • Het dakgrind kan ook op grote hoogte weggezogen worden
  • Afvoeren van dakgrind wordt minder arbeidsintensief
  • Geen aparte container meer nodig voor het afvoeren
  • Geen hijskraan nodig om het grind van het dak te hijsen
  • We voeren het dakgrind direct voor je af

Dakgrind aanbrengen

Naast het dakgrind afvoeren kunnen we het grind ook aanbrengen op het dak. Hiervoor gebruiken we blaastechniek. Het principe is hetzelfde alleen wordt dan het grind via lange slangen door middel van hoge druk op het dak aangebracht. Op deze manier kunnen we dakgrind ook weer hergebruiken. Na het wegzuigen van dakgrind voeren we het af en laten het reinigen. Is de renovatie of reparatie aan dak afgerond? Dan blazen we het grind weer terug.

Duurzaam

Onze vrachtwagens rijden op fossiele brandstof. Wij gaan graag bewust met het milieu om. Daarom compenseren we elk jaar alle gereden kilometers door het aanplanten van bomen en ons in te zetten voor projecten waarbij CO2 compensatie centraal staat. Zo houden we onze werkzaamheden graag duurzaam.

Daarnaast kunnen we met onze werkwijze het dakgrind hergebruiken. Het vervuilde dakgrind zuigen we weg en voeren we af. Het grind laten we wassen en sorteren op grootte en kan zo weer worden hergebruikt.

Overige diensten

Volgende
Vorige

Dakgrind af laten voeren?

Is je dak toe aan renovatie en moet het dakgrind afgevoerd worden? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Vraag offerte aan