Zuigtechniek diensten

Zuigen in plaats van graven

Kooiker Zuigtechniek is o.a. gespecialiseerd in het zuigen van zand, grind, substraat en grond. Met onze zuigtechniek voorkom je graafschade aan kabels, leidingen en boomwortels. Daarnaast kunnen wij graafwerkzaamheden uitvoeren in kleine of moeilijk bereikbare ruimtes zoals kruipruimtes, kelders en tuinen zonder achterom. Met de zuigslangen bereiken we afstanden tot ca. 130 meter. De zuigwagen hoeft dus niet direct voor de deur te staan. Ook is het mogelijk om op hoogte te werken, zoals op platte daken voor het wegzuigen en afvoeren van dakgrind.

Onze zuigtechniek diensten op een rij

Schadevrij vrijzuigen van kabels en leidingen, uitgraven van riolering en graven van sleuven.

Hoe werkt zuigtechniek?

Wij maken gebruik van twee verschillende soorten zuigtechniek. Zo hebben we vrachtwagens die uitgerust zijn met zuigmachines die werken met turbines. Dit kan je vergelijken met de werking van een stofzuiger. Een nieuwere techniek is de zuigtechniek op basis van vacuüm. Bij deze techniek zorgt de zuigmachine voor een vacuüm, waardoor er een grote zuigkracht ontstaat en er materiaal op grotere afstanden kan worden aangezogen. Ook het formaat van het materiaal dat opgezogen kan worden, is groter. Ideaal bij het opzuigen van grind en kleinere puinbrokken.

Grote zuigkracht

De zuigkracht, bij de zuigtechnieken die wij toepassen, is zo groot dat het lossteken van grond en zand niet nodig is. Door de zuigarm worden de grondstoffen direct weggezogen. De techniek is ideaal voor graven van sleuven voor kabels en leidingen, het vrijzuigen van boomwortels en het uitgraven van kruipruimtes.

Zuigen en afvoeren

Een zuigwagen is een graafmachine en lader in één. De grondstoffen, zoals zand, (dak)grind, puin, slib en aarde, worden opgezogen en opgevangen in de laadbak van de zuigwagen. We voeren deze grondstoffen direct af of laten het achter op een aangewezen plek. Zand kan bijvoorbeeld weer hergebruikt worden nadat de werkzaamheden verricht zijn.

Kooiker Zuigtechniek zuigwagen in werking

Zuigtechniek kan gebruikt worden voor o.a.

De voordelen van zuigtechniek

Lombrico Gerotto zuigrobot

Veiligheid met de industriële zuigrobot

Naast duurzaamheid hebben we veiligheid hoog in het vaandel staan. Niet alleen voor de omgeving, maar ook voor ons personeel. Op projecten waar de gezondheid in gevaar komt of erger, roepen wij de hulp in van onze industriële robotzuiger. Deze op afstand bestuurbare zuigmachine maakt het mogelijk om op voor de mens gevaarlijke plekken zuig-, graaf- en schoonmaakwerk te verrichten. Te denken valt aan:

  • Opslagtanks voor gevaarlijke stoffen
  • Slibtanks
  • Sterk vervuilde kruipruimtes
  • Duikers
  • (mest)Silo’s
  • of biovergisters

Met deze technologie kunnen we de veiligheid voor mens en omgeving garanderen.

Meer informatie ontvangen?

Wil je meer informatie ontvangen over zuigtechniek? Of een offerte ontvangen voor het uitzuigen van je kruipruimte, het afvoeren van grind of andere werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op
Zuigwagen huren

Een zuigwagen huren

Heb je een graafklus waarbij precisie noodzakelijk is? Wil je graafschade voorkomen? Of heb je gewoon snel extra zuigkracht nodig. Huur dan een zuigwagen. Wil je weten of we een zuigwagen op korte termijn beschikbaar hebben? Neem dan contact of lees meer of onze zuigwagen verhuur.

Lees ook…

 

Zakelijke partners