Ondersteuning bij onderhoud en aanleggen stadsverwarming

Ondersteuning aanleg en onderhoud stadsverwarming

Ondersteuning bij aanleg en aansluiten stadsverwarming

Er worden steeds meer woonwijken en kantoorparken aangesloten op stadverwarming. Dat betekent ook dat er meer en meer leidingen in de toch al overvolle bodem gelegd moeten worden. Met name in stedelijk gebied liggen er veel kwetsbare kabels en leidingen onder de grond. Bij graafwerkzaamheden met grof materiaal, zoals een graafmachine, kan het nog wel eens voorkomen dat er een kabel of leiding geraakt wordt. Soms is de gevolgschade niet te overzien. Door gebruik te maken van zuigtechniek kunnen we secuur en veilig kabels en leidingen vrijzuigen zonder schade aan te richten. Het graven door middel van zuigtechniek is niet alleen inzetbaar bij het graven van sleuven. De techniek is uitermate geschikt voor lastige aansluitingen van woningen op het warmtenet. Hierbij kun je denken aan de aansluiting onder de woning, waarbij een toegang gemaakt moet worden onder de fundering door of met een kopsgat door de fundering.

Wat is stadsverwarming?

Met stadsverwarming worden wijken of stadsdelen verwarmd door middel van restwarmte. Deze restwarmte is de warmte die ontstaat tijdens het productieproces in de industriƫle sector, bij het opwekken van elektriciteit of bij het verbranden van afval. In plaats van de warmte te laten verdwijnen, wordt deze opgeslagen in een ondergronds buizenstelsel en naar een warmteoverdrachtsstation geleid. De restwarmte in het overdrachtsstation zorgt weer voor de opwarming van water. Het warme water wordt via de verwarmingsbuizen van de stadsverwarming naar de wijken getransporteerd. Met dit warme water kunnen huizen en kantoren worden verwarmd zonder gas te hoeven gebruiken. Het afgekoelde water wordt vervolgens weer via andere leidingen teruggeleid naar het warmteoverdrachtsstation. Hier begint het proces weer van voren af aan. Inmiddels zijn er al ruim een half miljoen huishoudens aangesloten op stadsverwarming.

Meer informatie ontvangen

Wil je meer informatie ontvangen over het uitgraven van kabels en leidingen? Of meer informatie over onze werkwijze en mogelijkheden? Neem dan even contact met ons op.

Contact opnemen
Volgende
Vorige
Vrijzuigen kabels en leidingen stadsverwarming Amsterdam
Graafwerkzaamheden onderhoud en reparatie stadverwarming Amsterdam
Graven van proefsleuven voor kabels
Zandzuigen gaten stadsverwarming Slimnet Purmerend
Vrijzuigen leidingen stadsverwarming Purmerend
Wagenpark Kooiker zuigtechniek zuig en blaasauto's

Waarom Kooiker Zuigtechniek

  • Jarenlange ervaring in zuigtechniek
  • Ervaren en deskundige medewerkers
  • Projectervaring in aanleg en onderhoud stadsverwarming
  • Goed onderhouden materiaal
  • Flexibele inzetbaarheid door groot wagenpark

Onderhoud stadsverwarming

Het begrip stadsverwarming is niet nieuw meer. In een aantal steden in Nederland ligt de stadsverwarming er al flink wat jaren. Het warmtenet is niet geheel onderhoudsvrij. Ook stadsverwarming is aan slijtage onderhevig. Zo nu en dan zal er een afsluiter, leiding of koppeling vervangen moeten worden. Wij ondersteunen bij het onderhoud door:

Renovatie en vervanging van stadverwarming

Stadsverwarming stamt al vanaf 1980 toen de eerste woonwijken aangesloten werden op het warmtenet. Door de jaren heen is stadsverwarming verder doorontwikkeld en is het rendement steeds groter geworden. Het oude netwerk voldoet dan niet meer aan de norm en zal gerenoveerd of vervangen moeten worden. De oude leidingen, koppelingen en afsluiters worden hierbij vervangen voor nieuw materiaal. Het opgraven van de oude leidingen is op vele plaatsen delicaat vanwege de aanwezigheid van vele kabels en leidingen voor andere nutsvoorzieningen. Ook hier ondersteunen we bedrijven als Siers en A.Hak bij schadevrij opgraven van leidingen.

Storingen en reparatie stadsverwarming

Kooiker Zuigtechniek wordt regelmatig ingezet bij het oplossen van storingen en reparatiewerkzaamheden aan het leidingnet van de stadsverwarming. Bij bijvoorbeeld lekkage aan leidingen valt niet alleen de druk weg, maar is de overlast van water groot. Het voordeel van het wegzuigen van de grond rondom het lek is dat ook direct water weggezogen kan worden en de locatie watervrij is. De reparatie kan direct uitgevoerd worden.

Waarom zuigen in plaats van graven

Projecten

Volgende
Vorige

Offerte aanvragen

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? En graag vrijblijvend een offerte ontvangen? Vraag dan een offerte aan.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Overige diensten

Wij bieden ook de oplossing bij:

Zakelijke partners