Drainage aanleggen in de kruipruimte

Drainage aanleggen in kruipruimte

Kruipruimtes en kelders zijn vaak vochtige ruimtes. Door lekkage, bodemverzakking of door de hoge stand van het grondwater kan zelfs kelder of kruipruimte vollopen. Het vocht kan overlast veroorzaken in de ruimtes erboven. Optrekkend vocht in de muren, schimmelvorming, kou, ongedierte, hoge stookkosten en stankoverlast zijn veel voorkomende problemen. Met name schimmelvorming op de muren is een vaak terugkerend probleem. Dit zorgt voor een muffe lucht in huis en is erg slecht voor de gezondheid. Drainage aanleggen in de kruipruimte, kelder of rond het huis kan veel overlast voorkomen.

Kooiker Zuigtechniek is één van de weinige specialisten op het gebied van kruipruimte drainage.

Wat is drainage?

Drainage of ontwatering is het afvoeren van overtollig water naar het riool via poreuze buizen. Dit kan zijn hemel- of regenwater, maar ook grondwater. In Nederland staan veel huizen onder de zeespiegel. We zijn goed in het waterbeheer, maar bij hevige regen kan het voorkomen dat het grondwaterpeil snel stijgt. Kruipruimtes en kelders zijn ruimtes die snel last kunnen hebben van overtollig water. Door drainagebuizen onder de woning aan te brengen en aan te sluiten op het riool kan het water eenvoudig afgevoerd worden. Dit zorgt ervoor dat de kelder of kruipruimte mooi droog blijven. Eventueel kun je de kruipruimte nog verder afdekken met een laag isolatie schelpen.

Aanleg van drainage in de kruipruimte in de praktijk

Drainage buizen in de kruipruimte

Wat doen we bij het aanleggen van drainage in de kruipruimte?

Kooiker Zuigtechniek is al jaren specialist in aanleggen van drainage in kruipruimtes. Bij het aanleggen van drainage in de kruipruimte zorgen we ervoor dat het water kan weglopen naar het riool. We leggen een afwateringsysteem aan, waardoor het water niet meer in de kruipruimte blijft staan of de kelder in loopt. Aanleggen van drainage maakt een goede afwatering in de kruipruimte mogelijk. Dat is vooral bij water in kruipruimte of kelder een lastige zaak omdat deze ruimtes vaak zeer moeilijk bereikbaar zijn. Bij het aanleggen van drainage doen wij in verschillende stappen:

  1. Waar nodig zuigen wij eerst overtollig zand weg of zuigen wij allen geulen in de kruipruimte.
  2. De drainagebuizen worden in deze geulen geplaatst en met elkaar gekoppeld.
  3. We zuigen een doorgang onder de fundering door of boren hier een gat doorheen.
  4. De drainagebuis wordt door dit gat naar buiten geleid.
  5. Via een sleuf wordt de drainage aangesloten op het bestaande riool.
  6. Vaak dekken we de drainagebuizen in kruipruimte af met een laag drainage zand of schelpen.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Wil je meer informatie ontvangen over de aanleg van drainage? Of wil je graag geheel vrijblijvend een offerte toegestuurd krijgen? Vraag dan nu een offerte aan.

Offerte aanvragen

Geen drainage maar ophogen kruipruimte

Bij vochtproblemen in de kelder of kruipruimte is het niet altijd nodig om drainage aan te laten leggen onder de woning. Dit hangt natuurlijk af van de ernst van het vochtprobleem. In sommige gevallen is het voldoende als de kruipruimte iets wordt opgehoogd met drainagezand. We spuiten dan een laag zand in de kruipruimte. Dit kunnen we alleen doen als de kruipruimte diep genoeg is en er voldoende ruimte overblijft om deze nog te kunnen betreden. Het moet nog wel mogelijk blijven om reparaties over het isoleren van de kruipruimte uit te kunnen voeren.

Drainage kruipruimte voor en na
Aanbrengen van drainagezand in kruipruimte

Voordelen aanleggen drainage

 • Drainage aanleggen in de kruipruimte verbetert het klimaat onder en in het pand
 • Drainage in de kruipruimte zorgt voor een verbeterde afvoer van water naar het riool
 • Een goede drainage is een eenmalige investering
 • Geen stank meer uit de kruipruimte
 • Er is geen vocht- en schimmelvorming in de rest van het huis
 • De kruipruimte is schoner en beter toegankelijk

Drainage tarieven opvragen

Heb je een vraag over het toepassen van zand zuigen en zand blazen tegen vocht in de kruipruimte of drainage tuin en drainage rond het huis, of wil je vrijblijvend een offerte? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Volgende
Vorige
Water in de kruimruimte zonder drainage
Drainage aanleggen bij vochtige kruipruimte
Voorbereiding aanleg drainage
Aanvullen drainagegoot met zand
Resultaat aanleg drainage in kruipruimte
Aanbrengen van drainagezand in kruipruimte
Aanleggen van drainage in kruipruimte
Drainage aanleggen in kruipruimte

Drainagezand aanbrengen in kruipruimte

Drainage aanleggen rond huis met bijvoorbeeld een laag drainagezand of schelpen isolatie wordt met het specialistische materieel van Kooiker Zuigtechniek efficiënt en snel uitgevoerd. Drainagezand wordt met de zand blazer onder het huis aangebracht. Is de verontreiniging ernstig? Dan kunnen we, als dat nodig is, eerst de verontreiniging wegzuigen met een zuigwagen. Hiervoor is dus weer een andere techniek en andere auto voor nodig.

Voordelen van zandspuiten

Drainage met schelpen

Schelpen hebben van nature een vochtwerende en isolerende functie. Ze bestaan voor bijna honderd procent uit kalk, dus kunnen ze niet gaan rotten. Bovendien hebben ze een onbeperkte levensduur en werking. Door het blazen van schelpen in de kruipruimte zorg je tevens voor een natuurlijke isolatie. Isoleren door middel van schelpen wordt regelmatig toegepast en is een duurzame en natuurvriendelijke van draineren en isoleren.

Hoe werkt de zand en schelpen blazer?

 1. De vrachtwagen wordt geparkeerd en veilig en stevig opgesteld
 2. De slangen worden uitgelegd richting de locatie
 3. De slang wordt aan het werk gezet op de locatie, die zelfs meer dan 60 à 70 meter van de vrachtwagen verwijderd kan zijn
 4. Drainagezand, schelpen of argexkorrels worden in de kruipruimte of kelder gespoten
 5. Na afronding van het zand blazen wordt de locatie en de directe omgeving opgeruimd achtergelaten

Waarom Kooiker Zuigtechniek B.V.?

Wij voorzien je van een goed advies door onze jarenlange ervaring in het aanleggen van drainage onder of rond het huis. We werken snel en beperken de overlast rond en in je huis of bedrijfspand tot een minimum. Je krijgt vooraf een heldere en transparante offerte van ons, dus je weet precies waar je aan toe bent.

Last van een vochtige kruipruimte?

Last van een vochtige kruipruimte of problemen met water in de kelder? Er zit veel verschil in kruipruimtes, daardoor verschilt de manier van behandeling per ruimte. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden tot drainage tuin, drainage aanleggen rond huis en drainage aanleggen in je huis of bedrijfspand. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een offerte.

Vergelijkbare werkzaamheden

Volgende
Vorige

Voordelen van zandblazen van de kruipruimte

Vereiste certificaten en vergunningen bij het uitgraven van kruipruimtes

Kooiker Zuigtechniek beschikt over alle benodigde certificaten en vergunningen om te werken op iedere locatie. Alle medewerkers hebben een NAM-pas en ons moderne wagenpark is uitgerust met een aarding controle-unit. Daardoor wordt elektriciteit direct afgevoerd en vindt er geen vonkvorming plaats.

Kosten aanleggen drainage kruipruimte

De kosten van het aanleggen van een drainage in de kruipruimte is afhankelijk van een aantal factoren. Bepalend zijn onder andere:

Door de vele verschillende situaties waarin blaastechniek toegepast kan worden, berekenen we voor elke opdracht een passende prijs. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en haalbaarheid van jouw wensen.

Offerte aanvragen

Wil je weten wat het aanleggen van drainage kost of wat de prijs is voor onze blaasauto’s op een andere (lastig bereikbare) plek? Aan de hand van jouw situatie kunnen we voor je een offerte op maat maken.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Te weinig ruimte onder de vloer om te isoleren?

Een veel voorkomend probleem is dat er te weinig ruimte in de kruipruimte is om werkzaamheden te kunnen verrichten. Een oplossing is om zuigtechniek in te zetten. Door middel van onze zuigauto’s kunnen wij moeiteloos de kruipruimte uitdiepen. Hierna is er voldoende ruimte om de kruipruimte te kunnen isoleren.

Vervuilde kruipruimte door riool-/leidinglekkage?

Ook wanneer er een lek is geweest in een leiding of riolering kunnen wij de kruipruimte schoonzuigen. Om stankoverlast te voorkomen is dit aan te raden, om het meest optimale resultaat te krijgen is het verstandig om later een schone laag zand aan te brengen. Wat gaat een kruipruimte uitgraven kosten? Neem vrijblijvend contact op voor een offerte.

Kelder of kruipruimte uitgraven onder bestaande woning?

Om meer ruimte in een bestaande woning te creëren bestaat er de mogelijkheid om een kelder te creëren. In dat geval zullen we de kruipruimte uitgraven tot kelder. Of en hoe dit realiseerbaar is, hangt af van meerdere factoren. Om deze mogelijkheden in kaart te brengen, is het raadzaam om eerst een bouwadviseur te raadplegen.
Wanneer de bouwplannen gevorderd zijn, moet de ruimte onder de woning voor de aanleg van de kelder gerealiseerd worden. Hierbij komen tientallen tot wel honderden kubieke meter zand en grond vrij. Kooiker Zuigtechniek B.V. kan zand uit kruipruimte snel, efficiënt en met een minimum aan overlast wegzuigen.
Wat kost het uitgraven van een kruipruimte of kelder? Dat is geheel afhankelijk van de situatie. Wij kunnen je altijd een vrijblijvende kostenindicatie geven, neem hiervoor contact met ons op.

Bestaande kelder vergroten

In sommige gevallen is er een kelder onder de woning aanwezig, maar is er de wens om deze uit te breiden. Ook in dat geval kan Kooiker Zuigtechniek je helpen met het uitbreiden van de bestaande kelder. Wanneer de bestaande kelderwand/-vloer verwijderd wordt kunnen wij het zand/grond verwijderen uit het overige deel. De kelderbouwer kan daarna vrij snel aan de slag met het nieuw te bouwen gedeelte.

Alles voor een tevreden klant

Bij iedere klus voor particulier of zakelijke klant doen wij ons uiterste best om de klant tevreden te stellen. Lees hoe onze klanten onze dienstverlening ervaren.

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst vijftien verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto in de buurt. Bekijk ons uitgebreide wagenpark.

Meest voorkomende diensten

Volgende
Vorige