Drainage aanleggen in de kruipruimte

Drainage aanleggen in kruipruimte

Kruipruimtes en kelders zijn vaak vochtige ruimtes. Door lekkage, bodemverzakking of door de hoge stand van grondwater kan zelfs kelder of kruipruimte vollopen. Het vocht kan overlast veroorzaken in de ruimtes erboven. Optrekkend vocht in de muren, schimmelvorming, kou, ongedierte, hoge stookkosten en stankoverlast zijn veel voorkomende problemen. Drainage aanleggen in de kruipruimte, kelder of rond het huis kan veel overlast voorkomen.

Wat is het het aanleggen van drainage?

Bij het aanleggen van drainage in de kruipruimte zorgen we ervoor dat het water kan weglopen naar het riool. We zorgen dus voor een afwateringsysteem, waardoor het water niet meer in de kruipruimte blijft staan of de kelder in loopt. Drainage aanleggen is simpelweg ervoor zorgen dat een ruimte een goede afwatering heeft. Dat is vooral bij water in kruipruimte of kelder een lastige zaak omdat deze ruimtes vaak zeer moeilijk bereikbaar zijn. Kooiker Zuigtechniek is al tientallen jaren specialist in aanleggen van drainage in kruipruimtes.

Aanbrengen van drainagezand in kruipruimte

Voordelen aanleggen drainage

 • Drainage aanleggen rond huis / drainage tuin verbetert het klimaat onder en rond het pand
 • Drainage aanleggen voorkomt in combinatie met bijvoorbeeld schelpen isolatie optrekkend vocht en de vloeren voelen minder koud aan
 • Drainage aanleggen kosten zijn een eenmalige investering
 • Er komt minder ongedierte en huisstofmijt in je woning
 • De woning is beter geïsoleerd
 • Er is minder vocht en schimmelvorming in de rest van het huis

Drainage tarieven opvragen

Heb je een vraag over het toepassen van zand zuigen en zand blazen tegen vocht in de kruipruimte of drainage tuin en drainage rond het huis, of wil je vrijblijvend een offerte? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Volgende
Vorige
Water in de kruimruimte zonder drainage
Drainage aanleggen bij vochtige kruipruimte
Voorbereiding aanleg drainage
Aanvullen drainagegoot met zand
Resultaat aanleg drainage in kruipruimte
Aanbrengen van drainagezand in kruipruimte
Aanleggen van drainage in kruipruimte
Drainage aanleggen in kruipruimte

Drainagezand aanbrengen in kruipruimte

Drainage aanleggen rond huis met bijvoorbeeld een laag drainagezand of schelpen isolatie wordt met het specialistische materieel van Kooiker Zuigtechniek efficiënt en snel uitgevoerd. Drainagezand wordt met de zand blazer onder het huis aangebracht. Is de verontreiniging ernstig? Dan kunnen we, als dat nodig is, eerst de verontreiniging wegzuigen met een zuigwagen. Hiervoor is dus weer een andere techniek en andere auto voor nodig.

Voordelen van zandspuiten

Drainage met schelpen

Schelpen hebben van nature een vochtwerende en isolerende functie. Ze bestaan voor bijna honderd procent uit kalk, dus kunnen ze niet gaan rotten. Bovendien hebben ze een onbeperkte levensduur en werking. Door het blazen van schelpen in de kruipruimte zorg je tevens voor een natuurlijke isolatie. Isoleren door middel van schelpen wordt regelmatig toegepast en is een duurzame en natuurvriendelijke van draineren en isoleren.

Hoe werkt de zand en schelpen blazer?

 1. De vrachtwagen wordt geparkeerd en veilig en stevig opgesteld
 2. De slangen worden uitgelegd richting de locatie
 3. De slang wordt aan het werk gezet op de locatie, die zelfs meer dan 60 à 70 meter van de vrachtwagen verwijderd kan zijn
 4. Drainagezand, schelpen of argexkorrels worden in de kruipruimte of kelder gespoten
 5. Na afronding van het zand blazen wordt de locatie en de directe omgeving opgeruimd achtergelaten

Waarom Kooiker Zuigtechniek B.V.?

Wij voorzien je van een goed advies door onze jarenlange ervaring in het aanleggen van drainage onder of rond het huis. We werken snel en beperken de overlast rond en in je huis of bedrijfspand tot een minimum. Je krijgt vooraf een heldere en transparante offerte van ons, dus je weet precies waar je aan toe bent.

Last van een vochtige kruipruimte?

Last van een vochtige kruipruimte of problemen met water in de kelder? Er zit veel verschil in kruipruimtes, daardoor verschilt de manier van behandeling per ruimte. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden tot drainage tuin, drainage aanleggen rond huis en drainage aanleggen in je huis of bedrijfspand. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een offerte.

Vergelijkbare werkzaamheden

Volgende
Vorige

Voordelen van zandblazen van de kruipruimte

Vereiste certificaten en vergunningen bij het uitgraven van kruipruimtes

Kooiker Zuigtechniek beschikt over alle benodigde certificaten en vergunningen om te werken op iedere locatie. Alle medewerkers hebben een NAM-pas en ons moderne wagenpark is uitgerust met een aarding controle-unit. Daardoor wordt elektriciteit direct afgevoerd en vindt er geen vonkvorming plaats.

Kosten aanleggen drainage kruipruimte

De kosten van het aanleggen van een drainage in de kruipruimte is afhankelijk van een aantal factoren. Bepalend zijn onder andere:

Door de vele verschillende situaties waarin blaastechniek toegepast kan worden, berekenen we voor elke opdracht een passende prijs. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en haalbaarheid van jouw wensen.

Offerte aanvragen

Wil je weten wat het aanleggen van drainage kost of wat de prijs is voor onze blaasauto’s op een andere (lastig bereikbare) plek? Aan de hand van jouw situatie kunnen we voor je een offerte op maat maken.

Gratis offerte aanvragen

Te weinig ruimte onder de vloer om te isoleren?

Een veel voorkomend probleem is dat er te weinig ruimte in de kruipruimte is om werkzaamheden te kunnen verrichten. Een oplossing is om zuigtechniek in te zetten. Door middel van onze zuigauto’s kunnen wij moeiteloos de kruipruimte uitdiepen. Hierna is er voldoende ruimte om de kruipruimte te kunnen isoleren.

Vervuilde kruipruimte door riool-/leidinglekkage?

Ook wanneer er een lek is geweest in een leiding of riolering kunnen wij de kruipruimte schoonzuigen. Om stankoverlast te voorkomen is dit aan te raden, om het meest optimale resultaat te krijgen is het verstandig om later een schone laag zand aan te brengen. Wat gaat een kruipruimte uitgraven kosten? Neem vrijblijvend contact op voor een offerte.

Kelder of kruipruimte uitgraven onder bestaande woning?

Om meer ruimte in een bestaande woning te creëren bestaat er de mogelijkheid om een kelder te creëren. In dat geval zullen we de kruipruimte uitgraven tot kelder. Of en hoe dit realiseerbaar is, hangt af van meerdere factoren. Om deze mogelijkheden in kaart te brengen, is het raadzaam om eerst een bouwadviseur te raadplegen.
Wanneer de bouwplannen gevorderd zijn, moet de ruimte onder de woning voor de aanleg van de kelder gerealiseerd worden. Hierbij komen tientallen tot wel honderden kubieke meter zand en grond vrij. Kooiker Zuigtechniek B.V. kan zand uit kruipruimte snel, efficiënt en met een minimum aan overlast wegzuigen.
Wat kost het uitgraven van een kruipruimte of kelder? Dat is geheel afhankelijk van de situatie. Wij kunnen je altijd een vrijblijvende kostenindicatie geven, neem hiervoor contact met ons op.

Bestaande kelder vergroten

In sommige gevallen is er een kelder onder de woning aanwezig, maar is er de wens om deze uit te breiden. Ook in dat geval kan Kooiker Zuigtechniek je helpen met het uitbreiden van de bestaande kelder. Wanneer de bestaande kelderwand/-vloer verwijderd wordt kunnen wij het zand/grond verwijderen uit het overige deel. De kelderbouwer kan daarna vrij snel aan de slag met het nieuw te bouwen gedeelte.

Alles voor een tevreden klant

Bij iedere klus voor particulier of zakelijke klant doen wij ons uiterste best om de klant tevreden te stellen. Lees hoe onze klanten onze dienstverlening ervaren.

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst vijftien verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto in de buurt. Bekijk ons uitgebreide wagenpark.

Meest voorkomende diensten

Volgende
Vorige