Water in de kruipruimte

Water in de kruipruimte

Heb je last van water in de kruipruimte? Water in de kruipruimte is een veel voorkomend, lastig probleem. Omdat we in Nederland het grondwater relatief hoog staat en de huizen op een lager niveau gebouwd worden, kan het voorkomen dat de kruipruimte deels volloopt met water. Dit zorgt voor slechte isolatie, voor stank uit de kruipruimte en voor wegzakkend zand onder de fundering. Ook zorgen deze problemen voor slechtere leefomstandigheden in de woning vanwege schimmelvorming door optrekkend vocht. Kooiker Zuigtechniek kan deze problemen oplossen door het aanleggen van drainage of het opspuiten van schelpen.

Oorzaak vaststellen van waterprobleem

Voordat je actie onderneemt is het belangrijk om vast te stellen waar het waterprobleem vandaan komt. Het water in de kruipruimte komt namelijk ergens vandaan. Het water kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een lekkage door een kapotte rioleringsbuis. Ook een hoge grondwaterstand kan er voor zorgen dat er water in de kruipruimte blijft staan. De oorzaak van het probleem bepaalt uiteindelijk welke techniek we inzetten. Het is dus raadzaam om eerst de oorzaak boven water te krijgen.

Water in kruipruimte of kelder laten verwijderen

Het verwijderen van water in de kruipruimte of kelder lijkt tijdrovend, bewerkelijk en vies. Met een zuigwagen van Kooiker Zuigtechniek is het leegzuigen van een vochtige kelder of vochtige kruipruimte snel geklaard. De werkzaamheden nemen vaak maar een werkdag in beslag.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Heb je last van water in de kruipruimte? En wil je weten welke oplossing wij kunnen bieden? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Een vochtige kruipruimte of een laag water in de kruipruimte?

Kooiker Zuigtechniek B.V. zuigt uw vochtige kruipruimte schoon en leeg en vult deze naar wens met zand, argexkorrels of schelpen. Een groot voordeel van de zuig- en blaastechniek is dat uw huis schoon blijft. De slang gaat vanuit uw kruipruimte rechtstreeks naar de vrachtwagen en het natte zand uit de vochtige kelder wordt daar opgeslagen en na afloop afgevoerd. Is de oorzaak van het waterprobleem in de kruipruimte bekend? Dan bepalen we welke oplossingen we in kunnen zetten.

Structureel een laag water in de kruipruimte

Heb je structureel last van een hoge grondwater stand? Dan is de beste oplossing het aanleggen van drainage in de kruipruimte. Drainage zorgt voor een directe afvoer van het overtollige water naar het riool. Je zult merken dat de kruipruimte aanzienlijk droger zal zijn. Eventueel kunnen we de kruipruimte iets ophogen met een laag drainagezand of isolatie schelpen.

Rioollekkage en stankoverlast

Heb je last gehad van lekkage aan het riool? Dan gaat dat vaak gepaard met stankoverlast. In dit geval adviseren we bij ernstige vervuiling eerst een laag vervuiling weg te laten zuigen. Daarna kunnen we de bodem van de kruipruimte afdekken met een laag drainage zand.

 

Drainage aanleggen bij vochtige kruipruimte

Voordelen van een opgevulde kruipruimte

  • De natuurlijke drainage van bijvoorbeeld schelpen verbetert het klimaat onder uw huis;
  • Er is minder tocht en de vloer voelt minder koud aan;
  • Er komt minder huisstofmijt en minder ongedierte in uw woning;
  • Uw woning is beter geïsoleerd;
  • Er is minder vocht en schimmelvorming in de rest van het huis.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heeft u een vraag over het toepassen van blaas- en zuigtechniek tegen vocht in kruipruimte, of wilt u vrijblijvend een offerte? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Heb je een lekke kelder of een zeer vochtige kelder?

Het is belangrijk dat het leefklimaat van een kelder in orde is. Zeker als u gebruik wilt maken van de kelder voor opslag. Met de juiste zuigtechniek is het mogelijk de kelder binnen korte tijd droog te zuigen. Daarna kun je eenvoudig je kelder waterdicht maken en/of isoleren. We adviseren wel te informeren naar de mogelijke oplossingen.

Oorzaken van water in de kruipruimte

De aanwezigheid van vocht in kruipruimte kan verschillende oorzaken hebben. Er lekt een leiding of riolering. Of het grondwaterpeil staat zo hoog dat het water boven het zand in de kruipruimte uitkomt. In beide gevallen is de kruipruimte een oorzaak van veel problemen in de rest van het huis. Wij kunnen uw kelderruimte voorbereiden voor het kelder waterdicht maken.

Vervuiling door een kapotte riolering

Wanneer de kruipruimte vervuild is door bijvoorbeeld een kapotte riolering, kunnen wij eerst de kruipruimte leegzuigen zodat het een schone ruimte wordt. De riolering kan dan beter bereikt worden voor reparatie. U kunt dan eventueel kiezen voor kelder waterdicht maken en de ruimte direct laten isoleren.

Overlast van een vochtige kelder of vochtige kruipruimte

U kunt op verschillende manieren overlast hebben van water in kruipruimte of een lekke kelder. Het vocht trekt omhoog in de muren, met als gevolg schadelijke schimmelvorming. Ook voelt de vloer in huis vaak koud aan en kan er een muffe lucht in huis aanwezig zijn. Water in kruipruimte gevolgen kunnen erg schadelijk zijn voor de gezondheid.

Alles voor een tevreden klant

Bij iedere klus voor particulier of zakelijke klant doen wij ons uiterste best om de klant tevreden te stellen. Lees hoe onze klanten onze dienstverlening ervaren!

Oplossingen tegen water in de kruipruimte

Zand aanbrengen kruipruimte

Het aanbrengen van zand helpt om boven het grondwaterpeil uit te komen. Hiermee voorkomen we vochtoverlast uit de kruipruimte. Eventueel vervuilde grond wordt eerst weggezogen en afgevoerd. Nieuw zand wordt vervolgens in de kruipruimte geblazen. U heeft niet langer last van een ander veelgehoord probleem; ‘zand zakt weg onder fundering’.

Projecten uitzuigen en uitgraven van kruipruimtes

Volgende
Vorige
Schelpen isolatie in kruipruimte

Waarom Kooiker Zuigtechniek B.V.?

  • Wij voorzien u, met onze jarenlange ervaring in kruipruimtewerk, van een eerlijk advies;
  • Wij werken snel, efficiënt en beperken overlast tot een minimum;
  • Wij werken tegen heldere tarieven.

Vocht in kelder aanpakken met een duurzaam natuurproduct

Wij raden aan om te kiezen voor een drogere en warmere kruipruimte op basis van een duurzaam natuurproduct. Tien procent van alle warmte gaat verloren via de vloer. Schelpen zijn het ideale, natuurlijke isolatiemateriaal voor uw kruipruimte en tegen water in kelder.

Schelpen in de strijd tegen vocht in kelder

Schelpen hebben van nature een vochtwerende en isolerende functie. Ze bestaan voor bijna honderd procent uit kalk, dus kunnen ze niet gaan rotten. Bovendien hebben ze een onbeperkte levensduur en werking. Schelpen blazen in de kruipruimte of kelder zorgt dat u op natuurlijke wijze zorgt voor drainage in kruipruimte.

Hoe gaan wij te werk?

Heb je last van een vochtige kruipruimte?

Er zit veel verschil in kruipruimtes, daardoor verschilt de manier van behandeling per ruimte. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden tot kelder waterdicht maken in uw huis of bedrijfspand. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een offerte.

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst 20 verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto bij u in de buurt. Bekijk hier ons uitgebreide wagenpark!

Vrijblijvend offerte aanvragen

Meest gevraagde diensten

Volgende
Vorige