Tuin ophogen

Tuin ophogen met zand of grond

Ligt de tuin lager dan de tuin van de buren? Een verhoogd terras aanleggen? Of de tuinborders op laten vullen? Laat dan de tuin ophogen door middel van zand- of grondblazen. Met deze blaastechniek wordt in korte tijd grote hoeveelheden zand of grond aangebracht op lastig te bereiken plekken. Ook tuinen zonder achterom zijn geen probleem. Met onze krachtige blaasauto’s en lange blaasslangen bereiken we afstanden tot wel 100 meter. Zo transporteren we probleemloos, zonder vuil en schade, zand en tuingrond door woningen of bedrijfspanden.

Redenen voor het ophogen van de tuin

Er zijn diverse redenen voor het ophogen van de tuin. We kunnen in al deze gevallen van dienst zijn. Zandblazen of grondblazen doen we bij:

Tuin ophogen ivm grondverzakking en bodemverzakking

In Nederland hebben we te maken met verschillende bodemtypes. Een groot deel van onze woningen staat op veengrond. Veengrond klinkt in en zal op den duur zorgen voor verzakkingen. De verzakkingen worden met name zichtbaar bij terrassen, tuinpaden en opritten. Verzakkingen van de bodem kunnen grote vormen aannemen. Ingrijpen is dan zeker noodzakelijk. Wij zien zelfs gevallen waar de verzakking dusdanig is dat de er zand en grond de kruipruimte in rolt. Het ophogen van de tuin en kruipruimte is onvermijdelijk. Grotere grondverzakkingen lossen we op door de gaten op te spuiten met zand. Verzakkingen in kruipruimtes kunnen we tegengaan door de kruipruimte op te hogen en zand tegen de wanden van de fundering op te spuiten.

Ophogen tuin ivm dichten zinkgaten/sinkholes

Een zinkgat (sinkhole of verdwijngat) is een ineenstorting van de grond, waardoor er grote gaten in de bodem ontstaan. Sinkholes komen ook wel in Nederland voor en worden over het algemeen veroorzaakt door gesprongen waterleidingen of een kapot riool. De grond wordt dan weggespoeld en zorgt voor het ineen zakken van de bodem. De oorzaak van het zinkgat moet eerst worden opgelost alvorens een zinkgat op te vullen. Het opvullen van zinkgaten in tuinen kunnen we eenvoudig doen door middel van zandblazen.

Dichtgooien van vijver of zwembad

Een zwembad of vijver is leuk, maar kan ook erg bewerkelijk en onderhoudsgevoelig. Wil je van het zwembad of vijver af? Dan kan je overwegen het zwembad dicht te gooien of vijver te dempen. Door middel van zandblazen spuiten we oude zwembaden of vijvers vol en egaliseren de grond. We beschikken tevens over een substraat blazer. Deze blaasauto is in staat om speciale tuingrond en substraat te blazen. Alleen zand aanbrengen? Dan zetten we onze zandspuitauto’s in.

Tuin ophogen ivm het verbeteren van de afwatering in de tuin

Blijven er na flinke regenbuien plassen staan op het gazon? Dan is mogelijk de afwatering niet goed. De afwatering kun je verbeteren door de aarde los te spitten, drainage aan te leggen of door simpelweg de tuin op te hogen met een laag grond. Zo wordt ervoor gezorgd dat het water niet langer blijft staan maar weg zal vloeien naar een ander punt. Let erop dat het water dan niet naar het terras stroomt, maar richting een plantenborder, sloot of put. De tuin ophogen door middel van blaastechniek heeft als voordeel dat we gericht en snel zand aan kunnen brengen.

Aanleg van bestrating of nieuw terras

(Extra) bestrating of een terras aanleggen? Dan is er zand nodig en moet eventueel overtollige tuinaarde weg geschept en afgevoerd worden. Een verhoogd terras maken is ook mogelijk, dan spuiten we het zand gericht op z’n plek. Met behulp van verschillende hulpmiddelen zorgen we ervoor dat het zand mooi verdeeld wordt en het terras vorm krijgt. Omdat we zeker willen zijn dat we voldoende zand aanbrengen kunnen we, als dat nodig is, het zand ook aan trillen met een trilplaat. We leveren het zandbed nagenoeg vlak en klaar voor betegeling aan.

Aanbrengen van verhogingen in de tuin

Met verschillende verhogingen in de tuin creëer je een speels effect. Het maken van deze verhogingen vergt veel graafwerk, maar ook extra tuingrond en zand. Door de tuin op te laten hogen door middel van onze blaastechniek kunnen we gericht de verhogingen en niveauverschillen in de tuin aanbrengen.

Vullen van (verhoogde) tuinborders

Het aanbrengen van verhoogde tuinborders in de tuin is niks nieuws. Maar wel het vullen van deze borders door middel van blaastechniek. Wij kunnen de bakken eenvoudig opvullen met speciaal substraat zonder enig tilwerk. Met de spuitslangen bereiken we afstanden tot zeker 100 meter. Ook diepe tuinen zijn geen probleem.

Opvullen tuinen en borders

Tuin op laten hogen?

Direct de tuin op laten hogen of het terras vergroten? Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Offerte aanvragen
Ophogen tuinen van Floriade in Almere

Project ophogen tuinen van Floriade in Almere

We verhogen niet alleen tuinen van particulieren, maar kunnen ook grote projecten aan. We beschikken ook over een blaasauto die substraat en grond kan blazen. Door de speciale samenstelling van het substraat is het uitermate geschikt voor tuinbeplanting. Bij de aanleg van de Floriade in Almere hebben we groot aandeel gehad in het opspuiten van de tuinen die daarna aangeplant konden worden. Ook voor dergelijke projecten draaien we onze hand niet voor om.

Achtertuin ophogen

Een achtertuin ophogen hoeft geen probleem te zijn. In veel dorpen is de achtertuin eenvoudig te bereiken via een achterom. In de stad zie je vaker tuinen die niet bereikbaar zijn via een achterom en dus alle materialen door het huis getransporteerd moeten worden. Het ophogen van een achtertuin met zand of tuingrond kan daarom een probleem opleveren. Een kruiwagen beschadigd al snel deurposten en vloer. Wij maken gebruik van lange spuitslangen die verschillende materialen over grote afstand kunnen blazen. De flexibele slangen zorgen ervoor dat we ook op moeilijk te bereiken plekken kunnen komen zonder we de woning vuil maken of beschadigen. Waar nodig brengen we bescherming aan en laten na het werk de woning schadevrij achter.

Daktuin aanleggen

Het aanleggen van daktuinen wordt steeds populairder. Het koelt in de zomer een pand en het isoleert in de winter. Daarnaast is een daktuin beter voor de opslag van overtollig water en fleurt het het saaie dak op. Het probleem bij de aanleg van een daktuin is dat het altijd op hoogte is. Het aanbrengen van substraat is een flinke karwei. Wij kunnen substraat ook op grotere hoogtes blazen, daarom is blaastechniek uitermate geschikt voor het ophogen van daktuinen.

Ophogen tuin met diverse materialen

Een tuin ophogen kan door middel van verschillende materialen. De meest gangbare materialen zijn zand en tuinaarde (substraat), maar wij blazen ook grind en schelpen voor bijvoorbeeld het aanleggen van tuinpaden en opritten.

Tuinophogen met zandblazen

Voordelen van zand- en grond blazen

Het ophogen van tuinen of het dempen van zwembaden en vijvers is een zware en arbeidsintensieve klus. Met name bij tuinen die lastig te bereiken zijn ontkom je niet aan flink wat tilwerk. Tenzij je overweegt het zand of de grond te laten blazen en door ons op te laten spuiten. Er zijn redenen genoeg om ons in te schakelen.

 • Geen kruiwagen of emmer meer nodig
 • Ook tuinen zonder achterom bereikbaar
 • Geen stof of vuil meer in en om de woning
 • De slangen bereiken elke plek in de tuin
 • Wij leveren direct het zand of de grond aan

Offerte aanvragen

Wil je de tuin op laten hogen of de vijver laten dempen? Verhoogde tuinborders aanleggen? Neem vraag geheel vrijblijvend een passende offerte aan.

Vraag offerte aan
Volgende
Vorige
Opvullen tuinen en borders
Opvullen borders en tuinuitbreiding
Opvullen walbeschoeiing met tuingrond
Tuinophogen met zandblazen
Aanleg verhoogd terras in tuin
Ophogen tuinterras door zandblazen
Aanbrengen verhogingen terras
Dempen vijver tuin met zand
Zandblazen tuin en dempen vijver
Tuin ophogen en aanleg verhoogd terras
Zandblazen bij het dempen van zwembad
Dempen zwembad met zand
Opvullen en egaliseren zwembad in tuin
Dichtgooien zwembad met zand
Ophogen van terras en tuinpad
Tuin ophogen met zand of grond
Flexibele blaasslangen handig bij tuin ophogen
Tuin of terras ophogen met zand
Blazen substraat en verhogen tuinen Floriade
Ophogen tuinen van Floriade in Almere
Blaasauto bij tuin ophogen

Hoe verhogen we een tuin, terras of border?

De tuin kan op verschillende manieren opgehoogd worden. Hierbij kan gedacht worden aan een graafmachine, kruiwagens of het zelf uitvoeren met emmers. Echter is dit erg arbeidsintensief en de tuin is niet altijd goed bereikbaar, bijvoorbeeld als de tuin geen achterom heeft en de enige aanvoerroute door het pand of woning is. Wij maken gebruik van blaastechniek, waarbij we de grond of het zand direct op de juiste plek kunnen spuiten of blazen. Gebruik maken van onze diensten? Dan kun je deze stappen verwachten:

 1. De met zand gevulde blaasauto wordt geparkeerd voor de deur of op een gunstige plek nabij de woning
 2. We rollen de slangen uit naar de plek waar het zand of de grond moet komen
 3. Waar nodig zorgen we voor bescherming van deurposten en vloer
 4. We bevestigen de slangen aan de speciale blaasmond
 5. De blaasauto blaast het zand uit de bulktank met kracht door de slang naar de juiste plek
 6. Het zand wordt netjes verdeeld
 7. Als de juiste hoeveelheid zand is opgespoten, rollen we de slangen in
 8. De blaasauto vertrekt leeg en laat alles schoon en netjes achter
Tuin ophogen achter keerwand

Tuin ophogen achter keerwand

Ook in waterrijke gebieden, steden en dorpen voeren wij regelmatig zandblaas werkzaamheden uit. Bij het ophogen van tuinen achter keerwanden van tuinen die aan het water grenzen is zandspuiten een effectieve oplossing. Deze plekken zijn vaak lastig bereikbaar. Met de lange blaasslangen kunnen we de achtertuin bereiken zonder schade te veroorzaken aan straatwerk of planten. We vullen de ruimte achter de nieuwe keerwand gelijkmatig op en trillen het oppervlak goed aan waardoor verzakken nagenoeg achterwege blijft.

Andere projecten blaastechniek

Volgende
Vorige

Kosten ophogen tuin

De kosten van het ophogen van de tuin worden bepaald door een aantal factoren. Afhankelijkheden zijn onder andere:

Door de vele verschillende situaties waarin zuigtechniek toegepast kan worden, berekenen we voor elke opdracht een passende prijs. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en haalbaarheid van het project.

Weten wat het ophogen van een tuin kost of wat de prijs is voor onze blaasauto’s op een andere (lastig bereikbare) plek? Aan de hand van de huidige situatie kunnen we een offerte op maat maken. Bij de aanvraag proberen we zoveel mogelijk over de situatie en het probleem te weten te komen.

Waar moet aan gedacht worden bij het ophogen van een tuin?

Belangrijk om te weten is dat een kubieke meter tuinaarde tussen de 1400 en 1500 kg kan wegen. Voor het ophogen van een tuin met 50 cm en een oppervlakte van 500 cm bij 400 cm is al 10 kubieke meter tuinaarde of zand nodig met een gewicht van ca. 14.000 kg. Dat zijn veel aanhangers vol.

Meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van zuigtechniek bij het ophogen van de tuin? Neem dan contact met ons op. Wij leggen het graag uit.

Offerte ophogen tuin

Van plan de tuin op te laten hogen? Kies dan voor de snelste en meest efficiënte manier. Wij blazen zand of grond op direct op de aangewezen plaats zonder vuil en schade. Graag een offerte op maat ontvangen? Vraag deze direct aan.

Vrijblijvend offerte aanvragen

We zijn ook gespecialiseerd in het ophogen van tuinen in de grotere steden waar de ruimte beperkt is. Dit zijn steden zoals:

Meest voorkomende diensten

Volgende
Vorige