Kruipruimte isolatie verwijderen

Kruipruimte isolatie verwijderen

Kruipruimtes worden veelal voorzien van isolatie. Je hebt de vloerisolatie en je hebt de bodemisolatie. Vloerisolatie wordt aan de onderkant van de vloer aangebracht in de vorm van PUR-schuim, steenwol of een ander materiaal. Bodemisolatie wordt aangebracht op de bodem van de kruipruimte. Dit kan kan zijn schelpen isolatie, maar ook EPS parels of isolatiechips. Het isoleren van de vloer of bodem van de kruipruimte verbetert de leefomstandigheden in de woning aanzien. Toch kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld voor reparatie aan (riool)leidingen of het verhelpen van wateroverlast de kruipruimte (tijdelijk) vrij moet maken. Kruipruimte isolatie verwijderen is helaas niet de meest eenvoudige klus. Met name de isolatiechips en EPS parels zijn statisch en blijven snel aan alles “plakken”. Het wegzuigen van de kruipruimte isolatie is de oplossing.

Isolatie verwijderen uit kruipruimte door zuigtechniek

EPS isolatie parels verwijderen kruipruimte

Offerte aanvragen

Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor het verwijderen van isolatie parels en chips uit de kruipruimte? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Redenen wegzuigen isolatie uit kruipruimte

De bodemisolatie in de kruipruimte ligt er natuurlijk met een reden. Het maakt je woning een stuk comfortabeler. De bodemisolatie wordt over de bodem van de kruipruimte gespoten. Meestal is dit een laag tussen de 20 en 30 cm en bestaat meestal uit EPS parels, isolatiechips, schelpen of argexkorrels. De argex kleikorrels en de schelpen isolatie vormen een vastere laag in de kruipruimte. Het is iets eenvoudiger om over deze laag te kruipen dan door een laag EPS parels. Deze EPS parels bedekken niet alleen de gehele bodem, maar ook de leidingen en kabels in de kruipruimte. Waarom zou je deze isolatielaag moeten verwijderen? Daar zijn diverse redenen voor.

*vloerisolatie wordt aangebracht in de kruipruimte tegen de onderkant van de vloer in de vorm van Tonzon dekens, PUR isolatieschuim of steenwol. Bodemisolatie wordt op de bodem van de kruipruimte aangebracht in de vorm van bijvoorbeeld schelpen, kleikorrels, chips of EPS parels.

Kruipruimte isolatie wegzuigen en terugblazen

Reparatie werkzaamheden of herstel werkzaamheden duren in de regel niet heel lang. Na het verwijderen van de kruipruimte isolatie kan de reparatie of installatie beginnen. In veel gevallen is het mogelijk om de EPS parels of isolatiechips direct na de werkzaamheden terug te blazen. We laten de kruipruimte weer geïsoleerd achter. Is het probleem ernstiger, bijvoorbeeld wateroverlast of duren de werkzaamheden langer? Dan is het ook mogelijk om het materiaal op te slaan en blazen we het op een ander moment weer terug.

Naast het wegzuigen van isolatiemateriaal kunnen wij ook ondersteunen in:

Voordelen van zuigen

Het zuigen van isolatiemateriaal heeft vele voordelen.

 • Het lichte materiaal wordt direct opgezogen
 • Zuigen is snel en efficiënt
 • Brandschoon resultaat wat op andere manieren niet lukt
 • Geen last “klevend” statisch materiaal

Hoe zuigen wij kruipruimte isolatie weg?

 1. Wij parkeren de zuigwagen zo dicht mogelijk bij de woning
 2. De zuigslangen koppelen we aan de zuigwagen en rollen we uit naar het kruipluik
 3. We zuigen de gehele kruipruimte vrij van isolatiemateriaal
 4. De isolatie parels of isolatie chips worden direct opgeslagen in de zuigwagen
 5. Duren de reparatie of herstel werkzaamheden langer dan slaan we het materiaal op in de container
 6. Is terugblazen niet nodig? Dan zorgen we voor het afvoeren van het materiaal
 7. De woning blijft schoon achter

 

Kosten verwijderen isolatiemateriaal kruipruimte

De kosten voor het het verwijderen en wegzuigen van kruimruimte isolatie is afhankelijk van factoren als:

Voor een standaard tussenwoning is de vanafprijs circa € 1250,-.

Meer informatie ontvangen?

Wil je meer informatie ontvangen over het verwijderen van kruipruimte isolatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op