Isolatiechips kruipruimte verwijderen

Isolatiechips kruipruimte verwijderen

Wanneer je een woning hebt met een kruipruimte, kan het voorkomen dat deze is gevuld met isolatiechips. Dit zijn vlokken van polystyreen die dienen als isolatiemateriaal. Hoewel isolatiechips hun werk goed doen, kan het soms nodig zijn om ze te verwijderen. Bijvoorbeeld wanneer je problemen hebt met vocht in de kruipruimte, wanneer je je woning gaat verbouwen of bij het vervangen van kabels en leidingen in de kruipruimte. Isolatiechips uit de kruipruimte verwijderen is minder eenvoudig dan het aanbrengen ervan.

Redenen isolatiechips verwijderen uit kruipruimte

Er kunnen diverse redenen zijn om de isolatiechips of EPS isolatieparels te laten verwijderen uit je kruipruimte. Dit kan zijn bij:

De isolatiechips vormen een laag van ca. 20 tot 30 cm op de bodem van de kruipruimte. Over het algemeen maakt het de kruipruimte minder toegankelijk of zelf niet meer toegankelijk. Het uitvoeren van werkzaamheden in ruimte is dan onmogelijk. Je kunt dan de isolatiechips (tijdelijk) laten verwijderen.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Tijdelijk ruimte nodig in de kruipruimte? En wil je isolatiechips verwijderen uit de kruipruimte? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Vrijblijvend offerte aanvragen
Isolatiechips kruipruimte verwijderen

Hoe verwijder je isolatiechips uit de kruipruimte?

Het handmatig verwijderen van isolatiechips uit een kruipruimte is een tijdrovende en lastige klus. Het lichte materiaal kun je niet eenvoudig wegscheppen. De beste oplossing is door het isolatiemateriaal weg te zuigen. Wij maken gebruik van zuigtechniek, waarmee we via lange slangen gekoppeld aan een zuigwagen over een grote afstand de isolatiechips uit de kruipruimte kunnen zuigen. Doordat het isolatiemateriaal zo licht is, laat het zich makkelijk opzuigen zonder ander materiaal, zoals zand, op te zuigen. Door het toepassen van zuigtechniek zuigen we de kruipruimte efficiënt en snel leeg.

Hergebruik isolatiechips

Wil je na de werkzaamheden de isolatiechips weer teruggeblazen hebben? Dat is ook mogelijk. Wij slaan dan de isolatiechips tijdelijk op en blazen deze op een later tijdstip weer terug de kruipruimte in. Eventueel kan dit op dezelfde dag nog gedaan worden afhankelijk van de werkzaamheden.

Werkwijze verwijderen van isolatiechips in de kruipruimte

Het verwijderen van de isolatie chips door middel van zuigtechniek gaat als volgt:

  1. We parkeren de lege zuigwagen of zuigunit zo dicht mogelijk bij de woning
  2. De slangen worden aan elkaar gekoppeld totdat de juiste lengte bereikt is
  3. Eventueel brengen we bescherming aan op kwetsbare plekken zoals vloer, deurposten en kozijnen
  4. De medewerker gaat met de slang via het kruipluik de kruipruimte in
  5. De isolatie chips worden weggezogen en opgeslagen in de zuigwagen
  6. Mits nodig slaan we de parels tijdelijk op voor hergebruik
  7. De slangen worden weer opgeborgen
  8. De woning blijft schoon achter

 

 

Volgende
Vorige
Isolatiechips kruipruimte verwijderen door zuigtechniek
Zuigtechniek voor verwijderen isolatiemateriaal
Zuigslang voor wegzuigen EPS isolatie
Opzuigen EPS parels in kruipruimte
Wegzuigen en verwijderen EPS parels

Vrijblijvend offerte aanvragen

Wil je (tijdelijk) isolatie laten verwijderen uit de kruipruimte? Wij zuigen en blazen snel, schoon en efficiënt isolatiechips. Vraag geheel vrijblijvend een scherpe offerte aan.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Voordelen verwijderen isolatiechips door zuigtechniek

Mogelijkheden zuigtechniek

De zuigtechniek is niet alleen geschikt voor het verwijderen van isolatiemateriaal uit de kruipruimte. De techniek gebruiken we ook bij het uitgraven van de kruipruimte of bij het aanbrengen van drainage in de kruipruimte. Naast het zuigen van EPS parels of Drowa isolatiechips is het ook mogelijk om zand, grind of grond te zuigen.

Overige diensten

Volgende
Vorige