Puin zuigen

Puin zuigen met zuigtechniek

Het ruimen van puin is stoffig, zwaar en bewerkelijk. Het verwijderen van een muur, tegels en stucwerk levert grote hoeveelheden puin en stof op. Dit puin kun je verwijderen door middel van schep, kruiwagen en stortkoker. Maar puin zuigen is een snellere, efficiëntere en ook nog eens stofvrije oplossing voor het verwijderen van puin op verdiepingsvloeren en uit kruipruimtes.

Snel, schoon en efficiënt puin zuigen

Het zuigen van puin heeft veel voordelen ten opzichte van de traditionele manier van het opruimen van schoon puin. Puin zuigen is onder andere inzetbaar wanneer…

Door de grote zuigkracht van de puin zuiger/zuigwagen wordt niet alleen het puin weggezogen. Ook het stof en gruis verdwijnt direct de zuigslang in. Je werkt dus altijd stofvrij en de (verdiepings)vloer is direct schoon en bruikbaar. Daarnaast is het niet altijd mogelijk een puincontainer naast de gevel te plaatsen. Door het puin af te zuigen wordt het direct in de zuigwagen opgeslagen. Het puin kunnen we direct voor je afvoeren. Is er meer puin dan in de zuigwagen past? Dan nemen we een extra container mee.

We zuigen puin ter grote van een vuist probleemloos weg. Omdat we met zuigmonden zuigen van ca. 20 cm is het mogelijk iets grotere stukken te zuigen.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Meer weten over de kosten van het laten verwijderen van puin? Vraag nu een offerte aan.

Vraag offerte aan

Puin zuigen in beeld

Ontdek hoe effectief en eenvoudig het zuigen van puin is.

Puinzuigen bouwplaats

Puin zuigen op hoogte

De puin zuigers zijn krachtige zuigwagens die naast zand, grond en grind ook puin kunnen zuigen. Het puin hoeft niet op de begaande grond te liggen. Het is ook mogelijk om puin te zuigen van verdiepingsvloeren en daken. Dan wordt gebruik gemaakt van zuigslangen, waarmee we tot ca. 130 meter puin weg kunnen zuigen. Dat maakt een stortkoker en een puincontainer overbodig.

Puin uit kruipruimte verwijderen

Onder veel huizen treffen we in de kruipruimte grote hoeveelheden puin aan. Wil je een vloer van onderen kunnen isoleren of wil je kabels en leidingen aan kunnen leggen of repareren? Dan heb je voldoende werkruimte nodig om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren. Wij kunnen de kruipruimte waar nodig uitgraven. Maar met zuigtechniek is het ook mogelijk het puin uit de kruipruimte te verwijderen. Te grote brokken puin zullen eerst kleiner gemaakt worden, om ze vervolgens probleemloos weg te kunnen zuigen.

Puin zuigen met zuigtechniek

Voordelen van puin verwijderen met puin zuiger

Is tijd een belangrijke factor in je project? Wil je snel weer puinvrij aan het werk kunnen? Dit zijn de voordelen van het verwijderen van puin door zuigtechniek.

 • Het zuigen van puin is geheel stofvrij
 • Puin wordt direct opgeslagen en afgevoerd
 • Geen stortkoker meer nodig
 • Geen puincontainer meer nodig
 • Geen fysieke belasting meer
Volgende
Vorige
Puin in kruipruimte
Puin zuigen met zuigtechniek
Puin zuigen en verwijderen van bouwplaats
Uitdiepen van kruipruimte vol puin
Puinzuigen bouwplaats

Puin wegzuigen en afvoeren

De zuigwagens beschikken over een groot compartiment. Al het weggezogen puin wordt hierin opgeslagen. Het kan voorkomen dat de hoeveelheid weg te zuigen puin groter is dan dat de zuigwagen mee kan nemen. We nemen dan een extra container mee, waarin we de zuigwagen tussentijds kunnen legen. Zo hoeft de zuigwagen de bouwplaats niet te verlaten. We werken daardoor efficiënt, snel en effectief. Het puin voeren we na het zuigwerk direct af. We regelen het graag van A tot Z.

Werkwijze puin verwijderen met zuiger

Je kunt puin op meerdere manieren verwijderen. Normaal gesproken stort je het puin met emmers of kruiwagens in de container. Op verdiepingsvloeren gebruik je de stortkoker. Dit is erg arbeidsintensief en stoffig. De zuigslangen bereiken ook de lastig bereikbare plekken zoals kruipruimtes of de hoger gelegen verdiepingsvloeren. Wij maken gebruik van zuigtechniek, waarbij we de grond of het zand tijdens het graven direct wegzuigen. Wil je gebruik maken van onze diensten? Dan kun je deze stappen verwachten:

 1. Waar nodig brengen we rijplaten voor bescherming van gazon of bestrating
 2. De zuigwagen wordt zo dicht mogelijk bij het project geparkeerd
 3. We rollen de slangen uit en koppelen de verlengstukken
 4. De zuigmond wordt bevestigd
 5. We zuigen het puin op
 6. Te grote stukken breken we in kleinere stukken als dat nodig is
 7. Bij grote projecten brengen we extra containers mee voor tussentijds legen van de zuigwagen
 8. Is het puin weg dan ontkoppelen we de slangen en bergen deze op
 9. Zuigwagen rijdt met het puin weg en laten de bouwplaats of kruipruimte brandschoon achter

Andere projecten zuigtechniek

Volgende
Vorige

Kosten verwijderen van puin

De kosten voor het verwijderen van puin worden bepaald door een aantal factoren. Afhankelijkheden zijn onder andere:

Door de vele verschillende situaties waarin zuigtechniek toegepast kan worden, berekenen we voor elke opdracht een passende prijs. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en haalbaarheid van jouw wensen.

Wil je weten wat het zuigen van puin kost? Aan de hand van je situatie kunnen we voor je een offerte op maat maken. Bij de aanvraag proberen we zoveel mogelijk over de situatie en het probleem te weten te komen.

 

Offerte puin verwijderen

Heb je grote hoeveelheden puin op een lastige locatie? Wij zuigen doeltreffend en stofvrij het puin voor je weg. Wil je graag een offerte op maat ontvangen? Vraag deze direct aan.

Vrijblijvend offerte aanvragen
Puin zuigen en verwijderen van bouwplaats

Duurzaam zuigen

Onze vrachtwagens rijden op fossiele brandstof. Wij gaan graag bewust met het milieu om. Daarom compenseren we elk jaar alle gereden kilometers door het aanplanten van bomen en ons in te zetten voor projecten waarbij CO2 compensatie centraal staat. Zo houden we onze werkzaamheden graag duurzaam.

Alles voor een tevreden klant

Bij iedere klus voor particulier of zakelijke klant doen wij ons uiterste best om de klant tevreden te stellen. Lees hoe onze klanten onze dienstverlening ervaren.

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst twintig verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto bij jou in de buurt. Bekijk ons uitgebreide wagenpark.

Meest voorkomende diensten

Volgende
Vorige

Schadevrij vrijzuigen van kabels en leidingen, uitgraven van riolering en graven van sleuven.