Tuin ophogen Rotterdam

Tuin ophogen Rotterdam

Een tuin ophogen in een stad als Rotterdam is vaak lastiger dan gedacht. Door beperkte ruimte in de straat of door het ontbreken van een achteringang ben je vaak genoodzaakt om op arbeidsintensieve manieren het ophogen mogelijk te maken. Is het gebruiken van een graafmachine, minigraver en een dumper niet mogelijk? Dan ben je al gauw aangewezen tot het gebruik van een kruiwagen of zelfs een emmer. Wat men vaak niet weet is dat er makkelijkere manieren zijn om een tuin in Rotterdam op te hogen. Wij maken gebruik van blaastechniek, waarbij we door middel van zandblazen of zandspuiten zand via slangen gericht in de tuin aan kunnen brengen. Deze manier van ophogen is aanzienlijk minder arbeidsintensief en zeer efficiënt.

Specialist tuin ophogen Rotterdam

Wij zijn specialist in het ophogen van tuinen in bijvoorbeeld Rotterdam, Amsterdam, Almere maar ook in andere grote steden. Zandblazen maakt het mogelijk om zand op een schone manier door woningen naar tuinen te transporteren zonder daarbij gebruik te hoeven maken van kruiwagens of emmers. Heeft je tuin geen achteringang of is de tuin slecht bereikbaar voor een graafmachine? Dan is zandblazen de perfecte oplossing.

Tuin ophogen in Rotterdam?

Direct snel en efficiënt de tuin op laten hogen of het terras vergroten in Rotterdam? Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Offerte aanvragen
Tuin ophogen in Amsterdam

Voordelen tuin ophogen in Rotterdam d.m.v. zandblazen

 • Snel en zeer efficiënt
 • Altijd een schone woning
 • Ook geschikt voor woningen met hoger gelegen toegang (bordestrap)
 • Aanbrengen op grotere afstanden geen probleem
 • Zeer kleine kans op beschadiging vloer en deurposten
 • Wij zorgen voor het aanleveren van het zand, je hoeft zelf geen zand te bestellen
 • Weinig arbeidsintensief

Hoe werkt ophogen door middel van zandblazen?

Zandblazen of zandspuiten is het ideale alternatief voor het ophogen van een tuin. Bij deze techniek maken we gebruik van een blaascombinatie bestaande uit een vrachtwagen een bulkcontainer. Voor de werkzaamheden vullen we de bulkcontainer met schoon zand. Het zand nemen we dus direct mee naar de locatie. Op de locatie koppelen we lange slangen aan de blaascombinatie. We kunnen het zand over een lengte tot wel 150 meter blazen. We hoeven dus niet direct voor de deur te staan. Het zand wordt vervolgens via de slangen door bijvoorbeeld de woning naar de tuin geblazen. We kunnen via de speciale blaasmond het zand gericht aanbrengen. Wij trillen naar wens het zandbed stevig aan.

Het ophogen van een tuin in Rotterdam kan soms lastig zijn vanwege verschillende redenen:

 1. Bereikbaarheid van de tuin. Niet elke tuin is even goed bereikbaar. Door de lange slangen is het mogelijk om over grote afstand het zand aan te brengen.
 2. Bodemgesteldheid: De bodemgesteldheid in Rotterdam kan variëren, van klei tot veen en zand. Sommige gebieden hebben een slechte draagkrachtige bodem, waardoor het ophogen van een tuin moeilijker kan zijn. Het kan nodig zijn om de bodem te verbeteren door bijvoorbeeld drainage toe te voegen of de grond te vervangen.
 3. Vergunningen en regelgeving: Rotterdam heeft strikte regelgeving met betrekking tot bouw- en grondwerkzaamheden. Voordat je een tuin kunt ophogen, moet je mogelijk een vergunning aanvragen en voldoen aan bepaalde richtlijnen en voorschriften. Dit kan het proces complexer maken en extra tijd en kosten met zich meebrengen.
 4. Grondwaterstand: Het grondwaterpeil in Rotterdam kan hoog zijn vanwege de ligging onder zeeniveau. Bij het ophogen van een tuin moet er rekening worden gehouden met het grondwater en de juiste maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat het grondwater niet problematisch wordt voor de ophoging.

Al deze factoren kunnen de complexiteit en moeilijkheidsgraad verhogen bij het ophogen van een tuin in Rotterdam.

 

Zandblazen in de praktijk

We geven graag een indicatie hoe efficiënt het zandblazen is.

Tuinophogen met zandblazen

Direct een vrijblijvende offerte aanvragen

Lastig tuinen ophogen in Rotterdam

Een tuin ophogen en andere diensten

We hogen niet alleen tuinen op in Amsterdam. De blaas- en zuigtechniek is geschikt voor vele toepassingen waarbij hoogte, diepte of plaats bepalend is voor de manier van uitvoeren. Waar werk niet op de gebruikelijke manier gedaan kan worden komt onze techniek om de hoek kijken. Wij zetten de techniek in voor bijvoorbeeld:

 • Het uitgraven van kruipruimtes
 • Het ophogen van kruipruimtes
 • Het aanbrengen van dakgrind
 • Het verwijderen van dakgrind
 • Of het aanleggen van drainage in kruipruimtes