Boomverzorging: groeiplaatsverbetering

Boomverzorging met zuigtechniek

Een slechte conditie van bomen kan vaak eenvoudig verbeterd worden door groeiplaatsverbetering. Bij groeiplaatsverbetering kun je denken aan een goede bemesting en verbetering van de grond rond de boom. Noodzakelijk is dan dat de grond rond de boom verwijderd wordt. Zo is het mogelijk de kwaliteit van het wortelpakket te controleren en direct ook bemestte grond aan te kunnen brengen. Door te graven is de kans groot dat de boom en de wortels besschadigd. Door middel van onze zuigtechniek kunnen we de grond rond de wortels wegzuigen zonder deze te beschadigen.

Boomverzorging door groeiplaatsverbetering

Zand zuigen uit de groeiplaats van de boom, is in steeds meer bestekken de voorgeschreven methode. Onze zuigtechniek en blaastechniek is een uitkomst voor deze wijze van boomverzorging en groeiplaatsverbetering. Grondzuigen maakt het vrijmaken van boomwortels veilig en efficiënt.

Grondzuigen en –blazen bij boomverzorging

Grond wegzuigen uit de groeiplaats geeft meer werkruimte en maakt de verzorging van de boom veel gemakkelijker. Staat de boom in een park of aan een drukke doorgaande weg dan kunnen we de zuigwagen ook op een afstand neerzetten. We beschadigen het gazon dan niet en hoeven de weg ook niet te blokkeren. Is het niet anders mogelijk om de zuigwagen neer te zetten dan is het wegzuigen van grond nog steeds de meest snelle en effectieve manier. Uiteraard kunnen we tuingrond direct afvoeren.

Vrijzuigen van boomwortels

Kooiker Zuigtechniek, de specialist in grondzuigen bij boomverzorging

  • Ervaring sinds 2006
  • We werken uitsluitend met het beste materieel en de nieuwste techniek
  • Geen schade aan bomen en boomwortels
  • Direct afvoeren van grond door de zuigwagen
  • We zijn voorzien van alle benodigde vergunningen en certificaten

Vrijzuigen kabels en leidingen

Boomwortels trekken zich weinig aan van kabels en leidingen in de grond. De wortels groeien er omheen met als gevolg dat kabels en leidingen lastig te bereiken zijn zonder de boomwortels te beschadigen. Het uitgraven van kabels en leidingen zonder de boom te beschadigen kan ook door middel van zuigen van grond. Niet alleen boomwortels, maar ook de kabels en leidingen raken op deze manier niet beschadigd.

Kosten vrijzuigen van boomwortels

Onze uitgebreide, jarenlange ervaring met zuigtechnieken maakt ons de Nederlandse specialist in groeiplaatsverbetering. Onze efficiënte en deskundige werkwijze stelt ons in staat tot het aanbieden van een scherpe prijs voor het vrijzuigen van boomwortels. We sturen graag vrijblijvend een offerte voor groeiplaatsverbetering door middel van zand zuigen.

Heb je vragen? Bel ons op: +31(0) 522-464750

Heb je een vraag of wens? Je kunt deze via mail aan ons doorgeven, maar je kunt natuurlijk ook direct even bellen. We zijn bereikbaar op doordeweekse dagen van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Voordelen van grondzuigen bij boomverzorging

Heb je problemen met wortels die bestaande verharding wegdrukken?

Wanneer een boom niet genoeg voedingsstoffen en vocht uit de grond haalt, zoeken de boomwortels onder de bestaande verharding naar zuurstof en vocht. Vaak groeien de wortels extreem hard, waardoor zij de bestaande verharding naar boven drukken. Alleen boomwortels verwijderen is niet de oplossing.

Volgende
Vorige
Boomverzorging: Boomwortels en kabels vrijzuigen zonder schade
Boomwortels vrijzuigen zonder schade
Boomverzorging met zuigtechniek

De oplossing voor weggedrukte verharding

Kooiker Zuigtechniek B.V. zuigt wortelpijlers om het grondwater voor boomwortels toegankelijk te maken. Zo kunnen de wortels storende grondlagen doorbreken en doorgroeien naar beter doorwortelbare grond. Wortels groeien niet langer omhoog door de verharding.

Toch de boomstronk verwijderen? Boomstronk verwijderen tips

Een boomstronk verwijderen is een tijdrovende en lastige klus. We kunnen je van diverse boomstronk verwijderen tips voorzien. Belangrijk onderdeel is: wortels boom verwijderen. Dat kan snel en gemakkelijk door de wortels bereikbaar te maken met een grondzuiger.

Grondzuigen en -blazen bij boomverzorging?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor de standplaats- en grondverbetering van bestaande bomen? Wil je een prijs ontvangen voor je bestekposten? Kooiker Zuigtechniek B.V. geeft snel en vrijblijvend advies. We voorzien in een aantrekkelijk aanbod ten aanzien het vrijzuigen van wortels.

Boomverzorging: groeiplaatsverbetering, de afwerking

Zowel bedrijven, overheden als particulieren helpen wij met boomstronken en boomwortels verwijderen. Indien gewenst, brengen wij direct nieuwe bomengrond of substraat aan. Met behulp van onze machines worden alle boomstronken- en wortels afgevoerd. Ook kunnen we de tuingrond afvoeren.

Hoe werkt grond zuigen?

Lange slangen, die gekoppeld worden aan zuigwagens, zuigen grond en zand snel weg. Grondzuigen is de ideale oplossing voor water-, grond- en wegenbouw, omdat grond, zand en ander materiaal secuur kunnen worden verwijderd zonder graafschade.

Wat zijn de voordelen van een samenwerking met Kooiker Zuigtechniek?

Vereiste certificaten en vergunningen

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst 20 verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto in de buurt. Bekijk ons uitgebreide wagenpark.

Projecten in boomverzorging

Volgende
Vorige
Boomwortels en boomstobben wegzuigen

Boomwortels vrijzuigen tussen kabels en leidingen om graafschade te voorkomen. De weggefreesde wortels zijn vervolgens ook weggezogen.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Meest voorkomende diensten

Volgende
Vorige