Drainage aanleggen

Aanleggen drainage

Niets is er vervelender dan een vochtig klimaat in de woning of in een bedrijfspand en optrekkend vocht onder in de muren op de begane grond. Deze problemen ontstaan vaak als de kruipruimte te vochtig is of wanneer er water in staat. Zowel het vocht als de hierdoor vaak aanwezige geur zorgen voor overlast. Wateroverlast kan worden opgelost met het aanleggen van drainage. Binnen enkele dagen is het probleem opgelost door onze specialisten.

Drainage in de kruipruimte

Vocht uit de kruipruimte kan alle kanten optrekken. Naast dat dit slecht is voor de constructie, is dit ook nog eens bewezen slecht voor de gezondheid. Door het laten aanleggen van drainage in de kruipruimte door de specialisten van Kooiker Zuigtechniek wordt het probleem adequaat aangepakt.

Hoe wij het aanleggen van drainage aanpakken

 1. Geconstateerd wordt, dat het (grond)waterpeil dusdanig hoog is, dat er water in de kruipruimte staat;
 2. Er wordt een plan van aanpak bepaald en opgesteld. Bepaald wordt hoe de drainage aangelegd dient te worden en waar de aansluiting op de HWA / het riool gemaakt moet worden;
 3. Het water wordt uit de kruipruimte weggepompt;
 4. Met een grondzuigauto worden er sleuven gezogen in de kruipruimte, waar de drainagebuis in aangebracht kan worden;
 5. De drainage wordt op afschot aangelegd in de gemaakte sleuven;
 6. De drainage wordt aangesloten op de HWA / het riool. Indien nodig met een pomp en pompput er tussen;
 7. De bodem wordt geheel afgedekt met zand of schelpen door middel van blaastechniek.
Kruipruimte uitgraven met zuigtechniek

Waarom kiest u voor Kooiker Zuigtechniek B.V.?

 • Wij werken snel, efficiënt en deskundig;
 • Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van drainage;
 • Wij hanteren heldere, scherpe prijzen;
 • Met onze jarenlange ervaring in zuig- en blaastechniek vinden wij voor iedere kruipruimte of kelder een oplossing;
 • Wij beschikken over alle vereiste certificaten en vergunningen om te werken op iedere locatie.

Alles voor een tevreden klant

Bij iedere klus voor een particulier of zakelijke klant doen wij ons uiterste best om de klant tevreden te stellen. Lees de klantenreacties van onze klanten.

Voor particulieren en bedrijven

Kooikerzuigtechniek.nl is gespecialiseerd in het aanleggen van drainage. Alle materialen hiervoor en kennis zijn aanwezig. We leggen drainage aan bij woonhuizen in kruipruimtes, maar we werken ook veel samen met woningcoöperaties als het gaat om grotere projecten.

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst 15 verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto bij u in de buurt. Bekijk hier ons uitgebreide wagenpark!

Vereiste certificaten en vergunningen

Kooiker Zuigtechniek is voorzien van alle benodigde certificaten en vergunningen om te werken op iedere locatie. Ons moderne wagenpark is uitgerust met een aardingscontrole-unit. Daardoor wordt elektriciteit direct afgevoerd en kan er geen vonkvorming plaatsvinden.

Wil je meer weten over drainage aan laten leggen?

Neem dan contact met ons op. Je kunt reageren per telefoon, formulier en whatsapp. We vertellen je graag de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie.

Onze contactmogelijkheden

Projecten uitzuigen en uitgraven van kruipruimtes

Volgende
Vorige

Voordelen van het uitzuigen van de kruipruimte

Vereiste certificaten en vergunningen bij het uitgraven van kruipruimtes

Kooiker Zuigtechniek beschikt over alle benodigde certificaten en vergunningen om te werken op iedere locatie. Alle medewerkers hebben een NAM-pas en ons moderne wagenpark is uitgerust met een aarding controle unit. Daardoor wordt elektriciteit direct afgevoerd en vindt er geen vonkvorming plaats.

Kosten uitgraven van de kruipruimte

De kosten van het uitgraven van de kruiruimte is afhankelijk van een aantal factoren. Bepalend zijn onder andere:

Door de vele verschillende situaties waarin zuigtechniek toegepast kan worden, berekenen we voor elke opdracht een passende prijs. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en haalbaarheid van uw wensen.

Offerte aanvragen

Wilt je weten wat het uitdiepen van de kruipruimte kost of wat de prijs is voor onze zuigauto’s op een andere (lastig bereikbare) plek? Aan de hand van jouw situatie kunnen we een offerte voor je een offerte op maat maken.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Te weinig ruimte onder de vloer om te isoleren?

Een veel voorkomend probleem is dat er te weinig ruimte in de kruipruimte is om werkzaamheden te kunnen verrichten. Een oplossing is om zuigtechniek in te zetten. Door middel van onze zuigauto’s kunnen wij moeiteloos uw kruipruimte uitdiepen. Hierna is er voldoende ruimte om de kruipruimte te kunnen isoleren.

Vervuilde kruipruimte door riool-/leidinglekkage?

Ook wanneer er een lek is geweest in een leiding of riolering kunnen wij de kruipruimte schoonzuigen. Om stankoverlast te voorkomen is dit aan te raden, om het meest optimale resultaat te krijgen is het verstandig om later een schone laag zand aan te brengen. Wat gaat een kruipruimte uitgraven kosten? Neem vrijblijvend contact op voor een offerte!

Kelder of kruipruimte uitgraven onder bestaande woning?

Om meer ruimte in een bestaande woning te creëren bestaat er de mogelijkheid om een kelder te creëren. In dat geval zullen we de kruipruimte uitgraven tot kelder. Of en hoe dit realiseerbaar is, hangt af van meerdere factoren. Om deze mogelijkheden in kaart te brengen, is het raadzaam om eerst een bouwadviseur te raadplegen.
Wanneer de bouwplannen gevorderd zijn, moet de ruimte onder de woning voor de aanleg van de kelder gerealiseerd worden. Hierbij komen tientallen tot wel honderden kuubs zand en grond vrij. Kooiker Zuigtechniek B.V. kan zand uit kruipruimte snel, efficiënt en met een minimum aan overlast wegzuigen.
Wat kost het uitgraven van een kruipruimte of kelder? Dat is geheel afhankelijk van de situatie. Wij kunnen u altijd een vrijblijvende kostenindicatie geven, neem hiervoor contact met ons op.

Bestaande kelder vergroten

In sommige gevallen is er een kelder onder de woning aanwezig, maar is er de wens om deze uit te breiden. Ook in dat geval kan Kooiker Zuigtechniek u helpen met het uitbreiden van de bestaande kelder. Wanneer de bestaande kelderwand/-vloer verwijderd wordt kunnen wij het zand/grond verwijderen uit het overige deel. De kelderbouwer kan daarna vrij snel aan de slag met het nieuw te bouwen gedeelte.

Alles voor een tevreden klant

Bij iedere klus voor particulier of zakelijke klant doen wij ons uiterste best om de klant tevreden te stellen. Lees hoe onze klanten onze dienstverlening ervaren!

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst twintig verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto bij u in de buurt. Bekijk hier ons uitgebreide wagenpark!

Meest voorkomende diensten

Volgende
Vorige