Subsidie op isoleren woning

Subsidie op isoleren

Voor het isoleren van uw woning zijn er mogelijkheden om een subsidie aan te vragen. Hierdoor wordt u financieel ondersteund bij het energiezuinig maken van uw woning.

Lager btw percentage op arbeid van isoleren

Wilt u uw woning isoleren met het doel dat de woning energiezuiniger wordt? Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal bij woningen ouder dan 2 jaar geldt een btw tarief van 9%. Op de website van de belastingdienst kunt u hier meer informatie over vinden.

Subsidie energiebesparing VvE

Wanneer u als VvE voor uw gebouw en appartement(en) maatregelen wilt nemen voor energiebesparing, kunt u de Subsidie energiebesparing eigen huis aanvragen. VvE’s kunnen gebruik maken van de regeling tot en met 2018. Op www.rvo.nl vindt u de stand van zaken met betrekking tot de jaarlijkse budgetten.

U kunt momenteel uw woning dus extra voordelig isoleren. Door het lage btw-tarief en in combinatie met een eventuele subsidie is het momenteel aantrekkelijk om bijvoorbeeld schelpenisolatie aan te brengen. Voor meer informatie over het aanvragen van een subsidie kunt u gebruik maken van de energiesubsidiewijzer.

Geen subsidie mogelijk?

Het verkrijgen van subsidie op het isoleren van je woning is vaak geen probleem. Wel is bepalend wat je wil laten doen aan de woning. Vloerisolatie valt onder de subsidieregeling, maar de voorbereidingswerkzaamheden, zoals het uitdiepen van de kruipruimte weer niet. Wil je de vloer van onderaf isoleren met bijvoorbeeld PUR, of de kruimruimte voorzien van een laag isolatieparels of schelpen? Dan heb je wel de noodzakelijke ruimte nodig om dit mogelijk te maken. Wil je het uitdiepen van de kruipruimte toch voordelig meefinancieren? Dan kun je een gesusidieerde verduurzaamheidslening aanvragen bij SVn. Met de verduurzaamheidslening kun je onder gunstige rentetarieven geld lenen voor de verduurzaming van je woning. Of je in aanmerking komt voor zo’n lening is afhankelijk in welke gemeente je woont. De voordelinge lening wordt namelijk op gemeentelijk niveau gesubsidieerd. Werkt je gemeente hier niet aan mee, dan kun je helaas de lening niet aanvragen. Of je gemeente subsidie biedt kun je direct checken op de website van SVn. Naast deze check komt ook de gebruikelijke kredietwaardigheidscheck om de hoek kijken.

 

Een greep uit onze projecten

Volgende
Vorige