Kruipruimte uitgraven

Kruipruimte uitgraven met zuigtechniek

Heb je een moeilijk of niet begaanbare kruipruimte en wil hier werkzaamheden uit laten voeren? Wij kunnen door middel van zuigtechniek moeiteloos de kruipruimte uitgraven tot een diepte naar wens. Door de grote capaciteit van onze zuigwagens zijn wij in staat in korte tijd grote projecten uit te voeren. Ook wanneer er riolering/leidingen of drainage aangebracht moeten worden, is zuigtechniek de oplossing.

Voordelen van het uitzuigen van de kruipruimte

Een kruipruimte uitgraven

Een kruipruimte uitgraven? Met onze krachtige zuigwagens een flexibele zuigslangen kunnen wij op moeilijk bereikbare plekken zand of andere grondstoffen verwijderen. Dit is ook mogelijk op grotere afstanden, tot ruim 130 meter. Hierdoor kunnen we op een schone en vakkundige manier de kruipruimte uitgraven zonder dat je er overlast van ondervindt. De kruipruimte is over het algemeen lastig te bereiken. En in sommige gevallen is er geen kruipluik aanwezig. Dan maken we een opening van buitenaf, waardoor we wel de kruipruimte kunnen betreden. Het gat in de grond vullen we na de werkzaamheden weer op en leggen het tegelwerk weer netjes neer.

Uitzuigen meerdere kruipruimtes projecten

Groot zakelijke projecten uitzuigen meerdere kruipruimtes

We zuigen niet alleen voor particulieren kruipruimtes uit. Door de grote zuigcapaciteit van de zuigwagens is het mogelijk meerdere kruipruimtes op een dag uit te graven. Afhankelijk van de grondsoort en de samenstelling van het te zuigen materiaal. Inmiddels hebben we diverse grote projecten afgerond waarbij we tot wel 150 kruipruimtes in één wijk hebben uitgediept. Het uitzuigen van kruipruimtes is ideaal bij werkzaamheden aan en aanleg van stadsverwarming, het isoleren van kruipruimtes en bij reparatiewerkzaamheden in de kruipruimtes.

Wij werken onder ander samen met:

 • Woningbouwverenigingen
 • VvE’s
 • Vastgoedbeheerders
 • Aannemers
 • Installatiebedrijven
 • Isolatiebedrijven

Wil je graag meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van zuigtechniek bij grote projecten? Of wil je vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan contact op.

Grote en kleine kruipruimte projecten

Volgende
Vorige
Zandafvoeren na uitgraven kruipruimte

Bij dit project hebben we de kruipruimte uitgegraven om een kelder te kunnen realiseren. Het project bestaat uit 4 fasen waarbij we in eerste instantie een deel van het zand uit de kruipruimte hebben weggezogen om werkruimte te creëren.

Redenen om de kruipruimte uit te diepen

Er zijn verschillende redenen waarom een kruipruimte uitgegraven moet worden. Zo komen wij langs voor:

Uitdiepen van een kruipruimte in de praktijk

Uitzuigen van kruipruimte in de praktijk

Offerte aanvragen

Is er in de kruipruimte onvoldoende ruimte om werkzaamheden uit te voeren? Moet de kruipruimte geïsoleerd worden, maar is er onvoldoende hoogte om het isolatiemateriaal aan te brengen? Laat dan de kruipruimte uitgraven. Graag vrijblijvend een offerte op maat ontvangen? Laat dan je gegevens achter en wij komen zo spoedig mogelijk bij je terug met offerte op maat.

Offerte aanvragen

Kooiker Zuigtechniek, jouw specialist in kruipruimte uitgraven

Kooiker Zuigtechniek is de specialist (sinds 2006) als het gaat om zuigtechniek. Ons ruime wagenpark is snel inzetbaar en ons werkgebied voor het uitdiepen van kruipruimtes loopt van Maastricht tot aan Groningen. Onze zuigwagens zijn voorzien van alle benodigde certificaten en vergunningen. Bij Kooiker Zuigtechniek wordt er gedacht in oplossingen: ‘we kunnen alles’ hoor je hier vaak.

Hoe werkt het uitzuigen van een kruipruimte?

Zand of grond kan op meerdere manieren verwijderd worden. Hierbij kun je denken aan een graafmachine, kruiwagens of het kan zelf gedaan worden met bijvoorbeeld emmers. Dit is erg arbeidsintensief en vaak zijn kruipruimtes slecht bereikbaar en toegankelijk. Het uitgraven van kruipruimtes door middel van zuigtechniek is ook nog eens efficiënt, snel en schoon. Doordat zand, grond en puin direct worden weggezogen kan dit zonder stof en overlast in de woning.

We diepen kruipruimtes uit tot een begaanbare diepte (of een diepte naar wens) met behulp van lange slangen. Hoe wij dan te werk gaan? Dat gaat als volgt bij het uitgraven van een kruipruimte:

 1. We parkeren de zuigwagen zo dicht mogelijk bij de woning of het pand
 2. De slangen worden uitgelegd richting de woning
 3. We checken eerst of er eventueel met dekens/deurpostbeschermers de vloer of deurposten beschermd moeten worden
 4. De slang wordt door het kruipluik of kopgat de kruipruimte ingebracht
 5. Onze grondwerker gaat de kruipruimte in en werkt het zand/grond naar de slang toe
 6. De grond komt in de slang terecht en wordt direct afgevoerd naar de vrachtauto
 7. Alles wordt weer opgeruimd
 8. Het resultaat? Een uitgediepte, toegankelijke kruipruimte waar je eventueel werkzaamheden kunt (laten) verrichten

Projecten uitzuigen en uitgraven van kruipruimtes

Volgende
Vorige

Kosten uitgraven van de kruipruimte

De kosten van het uitgraven van de kruipruimte zijn afhankelijk van een aantal factoren. Bepalend zijn onder andere:

Door de vele verschillende situaties waarin zuigtechniek toegepast kan worden, berekenen we voor elke opdracht een passende prijs. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en haalbaarheid van het project.

Benieuwd wat het uitdiepen van de kruipruimte kost of wat de prijs is voor onze zuigauto’s op een andere (lastig bereikbare) plek? Aan de hand van de situatie kunnen we een offerte op maat maken. Bij de aanvraag proberen we zoveel mogelijk over de situatie en het probleem te weten te komen.

Een gesubsidieerde duurzaamheidslening voor isolatiemaatregelen

Het verkrijgen van subsidie op het isoleren van je woning is vaak geen probleem. Wel is bepalend wat je wil laten doen aan de woning. Vloerisolatie valt onder de subsidieregeling, maar de voorbereidingswerkzaamheden, zoals het uitdiepen van de kruipruimte weer niet. Wil je de vloer van onderaf isoleren met bijvoorbeeld PUR, of de kruimruimte voorzien van een laag isolatieparels of schelpen? Dan heb je wel de noodzakelijke ruimte nodig om dit mogelijk te maken. Wil je het uitgraven van de kruipruimte toch voordelig meefinancieren? Dan kun je een gesusidieerde verduurzaamheidslening aanvragen bij SVn. Met de verduurzaamheidslening kun je onder gunstige rentetarieven geld lenen voor de verduurzaming van je woning. Of je in aanmerking komt voor zo’n lening is afhankelijk in welke gemeente je woont. De voordelinge lening wordt namelijk op gemeentelijk niveau gesubsidieerd. Werkt je gemeente hier niet aan mee, dan kun je helaas de lening niet aanvragen. Of je gemeente subsidie biedt kun je direct checken op de website van SVn. Naast deze check komt ook de gebruikelijke kredietwaardigheidscheck om de hoek kijken.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Problemen met de kruipruimte? Of de kruipruimte uit laten graven? Vraag dan nu, geheel vrijblijvend, een gratis offerte aan. Vul de gegevens in een geef een korte situatie beschrijving. Dan komen wij spoedig terug met een scherpe aanbieding.

Vraag offerte aan

Te weinig ruimte onder de vloer om te isoleren?

Een veel voorkomend probleem is dat er te weinig ruimte in de kruipruimte is om werkzaamheden te kunnen verrichten. Bijvoorbeeld voor het isoleren van de kruipruimte is een minimale werkruimte nodig. Daarnaast dient er ook genoeg ruimte te zijn voor het isolatiemateriaal, zoals schelpen of argex korrels. Een oplossing is om zuigtechniek in te zetten. Door middel van onze zuigauto’s kunnen wij moeiteloos de kruipruimte uitdiepen. Hierna is er voldoende ruimte om de kruipruimte te kunnen isoleren.

Vervuilde kruipruimte door riool-/leidinglekkage?

Ook wanneer er een lek is geweest in een leiding of riolering kunnen wij de kruipruimte schoonzuigen. Om stankoverlast uit de kruipruimte te voorkomen is dit aan te raden. Om het meest optimale resultaat te krijgen is het verstandig om later een schone laag zand aan te brengen. Het aanbrengen van een schone zandlaag kunnen we doen door middel van zandblazen. Dit is een andere techniek, waarvoor we onze blaasauto’s inzetten.

Wat gaat een kruipruimte uitgraven kosten? Neem vrijblijvend contact op voor een offerte.

Uitzuigen kelder of kruipruimte onder bestaande woning?

Om meer ruimte in een bestaande woning te creëren, bestaat er de mogelijkheid om een kelder te creëren. In dat geval zullen we de kruipruimte uitgraven tot kelder. Of en hoe dit realiseerbaar is, hangt af van meerdere factoren. Om deze mogelijkheden in kaart te brengen, is het raadzaam om eerst een bouwadviseur te raadplegen.
Wanneer de bouwplannen gevorderd zijn, moet de ruimte onder de woning voor de aanleg van de kelder gerealiseerd worden. Hierbij komen tientallen tot wel honderden kuubs zand en grond vrij. Kooiker Zuigtechniek B.V. kan zand uit de kruipruimte snel, efficiënt en met een minimum aan overlast wegzuigen.
Wat kost het uitgraven van een kruipruimte of kelder? Dat is geheel afhankelijk van de situatie. Wij kunnen altijd een vrijblijvende kostenindicatie geven, neem hiervoor contact met ons op.

Realiseren onderdoorgang fundering in de kruipruimte

Veel kruipruimtes onder woningen zijn verdeeld in verschillende compartimenten. Deze compartimenten zijn ook niet altijd met elkaar verbonden. Het is dan niet mogelijk om van de ene naar het andere compartiment te gaan. Bij het uitgraven van kruipruimte wordt snel duidelijk of hiervan sprake is of niet. Mocht het niet mogelijk zijn dan kunnen we een onderdoorgang realiseren onder de bestaande funderingsbalken door. Afhankelijk van het materiaal en de functie wil het ook wel voorkomen dat er een gat gemaakt wordt door de fundering.

Bestaande kelder vergroten

In sommige gevallen is er een kelder onder de woning aanwezig, maar is er de wens om deze uit te breiden. Ook in dat geval kan Kooiker Zuigtechniek helpen met het uitbreiden van de bestaande kelder. Wanneer de bestaande kelderwand/-vloer verwijderd wordt kunnen wij het zand/grond verwijderen uit het overige deel. Het zand voeren wij direct af. De kelderbouwer kan daarna vrij snel aan de slag met het nieuw te bouwen gedeelte. Aangezien het hier gaat om werkzaamheden die invloed kunnen hebben op de constructie van de woning, adviseren we wel eerst een aannemer te raadplegen.

Waar kan zuigtechniek o.a. voor ingezet worden?

Kruipruimte uitgraven, betaalbare kwaliteit

Wat gaat de kruipruimte uitgraven kosten? Bij Kooiker Zuigtechniek betaalt je nooit teveel. Wij staan voor onze kwaliteit. Sinds 2006 is ons bedrijf toegelegd op het uitdiepen van kruipruimtes of de kelder uitgraven. Vraag nu een offerte aan voor het uitgraven van de kruipruimte.

Alles voor een tevreden klant

Bij iedere klus voor particulier of zakelijke klant doen wij ons uiterste best om de klant tevreden te stellen. Lees hoe onze klanten onze dienstverlening ervaren.

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst twintig verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto bij je in de buurt. Bekijk ons uitgebreide wagenpark.

Certificaten en vergunningen

Kooiker Zuigtechniek beschikt over alle benodigde certificaten en vergunningen om te werken op iedere locatie. Alle medewerkers hebben een NAM-pas en ons moderne wagenpark is uitgerust met een aarding controle-unit. Daardoor wordt elektriciteit direct afgevoerd en vindt er geen vonkvorming plaats.

Meest voorkomende diensten

Volgende
Vorige